Recensie

Kid Paddle S8 Wie zoekt, die vindt!


In afwachting van nieuwe grappige gebeurtenissen rond de game-verslaafde Kid Paddle laat Midam ons deze maal op zoektocht gaan in de drukbevolkte game-wereld die Kid kent als z’n broekzak. De “Waar is Wally”-afgeleiden zijn duidelijk in opmars, maar zal dit album hoge ogen kunnen gooien?
http://i910.photobucket.com/albums/ac302/zechtorian/blorkcemetery2_zpsc4e709be.jpg
De eerste pagina biedt een overzicht van de hoofdpersonages uit de reguliere stripreeks en dat is maar best ook, want meerdere van hen vormen een te zoeken object op de pagina’s. 11 dubbele bladzijden krioelende monsters telt dit exemplaar, elk een verhaal vertellend rond een of ander raar thema waarvan het verhaal kort wordt toegelicht. De auteurs hebben dus niet zomaar een hectisch ogende tekening gecreëerd, maar maakten mini-verhalen van 1 grote afbeelding. Natuurlijk zijn de platen telkens voorzien van (5 tot 9) zoekopdrachten. Ik kan je verzekeren dat je behoorlijk wat tijd kan investeren in het vinden van alle personages, slijmen, diarrees en dies meer. Maar wat bovendien leuk is, is dat je ook heel wat tijd kan doorbrengen, gewoon met kijken naar de platen. Het is een boeiende ontdekkingstocht om het hele verhaal dat samengebald zit in1 gigantische tekening, te ontrafelen. Bovendien lijkt het aantal verschillende monsters met al evenveel verschillende gelaatsuitdrukkingen schier oneindig
Als je na 22 pagina’s denkt klaar te zijn met je zoektocht, zit je er heel erg naast! Maar liefst 70 nieuwe opdrachten schotelen de sadistische auteurs je voor, teneinde je nog enkele extra uurtjes aan de bladzijden gekluisterd te houden.
http://www.actuabd.com/IMG/jpg/Burger-Kid.jpg
Besluit: vergeet “Waar is Wally”! Dit album biedt zoveel meer zoekpret. De monsters liggen huizenhoog en bieden een fantastisch leuke wereld waar je meerdere uurtjes in kan vertoeven.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.