stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Ars Magna 1 Raadsels
2 Transmutaties


We bevinden ons in Brussel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een groep verzetsstrijders komt er achter dat de nazi's 'iets' zoeken, iets belangrijk want Hitler komt er zelfs voor naar Brussel. Al vlug wordt duidelijk dat de raadsels van professor Van Kessel, die moeten leiden naar dat 'iets', een speciaal iemand nodig hebben om op te lossen. Iemand die Brussel door en door kent en dan bedoel ik zijn geschiedenis, zijn verdoken hoekjes, zijn architectuur en zijn ondergrond. Zo iemand is Philippe Cattoir, een geschiedenisleraar die een onverwachte diepgang tentoon spreidt. De verzetslieden overtuigen hem om deel te nemen, aan hun zijde, in de race naar de oplossing van de raadsels.

http://www.stripaap.nl/images/stories/Recensies/2012week13/ars_magna1_plaatje2.jpg

Onderweg komen we te weten dat professor Van Kessel grootmeester was van Ars Magna, een loge die een geheimzinnig object bezat. Dat object, ontdekt tijdens de eerste kruistocht, zou de ark van het verbond kunnen zijn. Je weet wel, de kist die de stenen tabletten met de 10 geboden bevat, maar eveneens de muren van Jericho liet vallen. Zo een wapen willen de Duitsers wel.

Het klinkt wel wat als de Da Vinci Code, maar het is wat mij betreft beter. De sceptische noot over deze 'krachten' is duidelijk in het beeld, maar verhindert niet dat zij en wij toch willen weten hoe het juist in elkaar steekt. Misschien blijkt het uiteindelijk allemaal niks te zijn, alhoewel ik dat betwijfel, maar de reis was alleszins zeer leuk, inventief en deed me voelen alsof ik Brussel opnieuw aan het ontdekken was. We krijgen zeer onverwachte hoekjes te zien, die toch wel wat vragen opwerpen... misschien is er toch iets van waar?

De tekenstijl is mooi, gedetailleerd en voor zover ik kan inschatten waarheidsgetrouw. Ook de inkleuring is uiterst toepasselijk, met voornamelijk warme kleuren wanneer de situatie optimistisch en blij is en eerder koud en grauw wanneer de situatie hachelijk wordt.

In het kort: laat het einde van de trilogie maar vlug komen. Ik smaak dit wel.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.