stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Black Crow vertelt 1 De expeditie van La Pérouse


Black Crow is een van de bekendste en een van de beste reeksen van Jean-Yves Delitte. Daarin volgen we de avonturen van de kaper, Black Crow, een blanke met Irokezenbloed. Nu is er dus ook een spin-off “Black Crow vertelt”, waarin er telkens in één deel over een mythische zeevaartreis wordt verteld. In dit eerste deel staat dus de expeditie van La Pérouse centraal. Omdat de Franse marine niet veel in te brengen had tegen de machtige Britse Navy probeerde Lodewijk XVI toch nog enig prestige te krijgen door La Pérouse uit te sturen op een wetenschappelijke expeditie in de voetsporen van James Cook. In augustus 1785 vertrekken er twee schepen onder leiding van La Pérouse richting Paaseiland om daarna verder te trekken, na enkele jaren verdwijnt de expeditie echter en wordt er een tweede expeditie uitgestuurd om de eerste te zoeken. Dit alles gebeurd in het woelige tijdperk van de Franse revolutie. Er wordt voortdurend geswitcht tussen de twee expedities en als er ook nog Engelse spionnen op het toneel verschijnen op het eiland Pondicherry lijkt het helemaal ingewikkeld te worden. Toch blijft het allemaal leesbaar, meer nog door dit extra laagje wordt dit meer dan een verstripte documentaire. Het wordt een echt verhaal. De tekeningen van Delitte zijn zoals vanouds: dus erg gedetailleerde, prachtige decors. De man is niet voor niets officieel schilder van de Franse marine. Hij zorgt dan ook regelmatig dat hij grote tekeningen kan maken van die prachtige zeilschepen. Helaas blijft Delitte problemen hebben om hoofden te tekenen, iedereen lijkt nogal op elkaar, zodat het lezen toch wel enige inspanning vergt, maar zoals gezegd maken de schepen veel goed voor mij!
Een leuk detail is dat Black Crow zelf ook een gastrolletje krijgt! Ik ben al benieuwd hoe Delitte zijn held in het volgende deel kan laten meespelen als het over de muiterij op de Bounty zal gaan!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.