Recensie

Het boek van Jack 2 Het boek van Sam


Jack en Sam zijn teruggekeerd naar het huis om het boek er terug te plaatsen waar Jack het genomen had. Ze raken echter elkaar kwijt. Als Jack door de vloer zakt en Sam terugvindt gaan ze op zoek naar een uitgang. Ze komen echter allerlei vreemde dingen tegen. Maar ze zullen ook meer te weten komen over de boeken, meer dan ze ooit vermoed hadden...

Na het fijne eerste deel is hier nu het afsluitende tweede deel. Het Boek van Jack was een aangename verassing: een enorm vlot tempo met een nogal rechtlijnig verhaal, maar zeer sfeervol verteld. Jammer genoeg komt dit tweede deel niet verder dan een aardig. Dat komt onder meer omdat het scenario van Olivier G. Boiscommun weer even aangenaam om naar te kijken als in het eerste deel. Vaak kloppen de personages niet volgens de wetten van de anatomie, maar sfeervol is het des te meer, niet in het minst door de warme, natuurlijke inkleuring.
Een beetje jammer dat de verwachtingen die het eerste album schiep niet allemaal ingelost werden, maar zeker geen onaangename leeservaring, zowel voor jong als oud.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.