stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Barbara Wolf 2 De moord op Barbara Wolf!


Barbara Wolf 2 - De moord op Barbara Wolf! Verklapt deze titel niet teveel? Of zetten de auteurs ons op het verkeerde been? Er is immers nog een derde en afsluitende deel… Enfin, leest u het zelf maar in dit uitstekende album…

Dat Barbara Wolf dood moet, is duidelijk. De aanslagen op haar leven volgen zich dan ook op. Niet duidelijk is wie er achter die moordpogingen zit(ten?). Zo mogelijk nog onduidelijker is het motief. Het maakt de taak van de politie er alleszins niet eenvoudig op. Gelukkig schieten de Franse autoriteiten uiteindelijk toch nog in actie, net als de geheime dienst en de antiterreureenheid. Veel volk dus in de buurt van Barabara Wolf. Een goede zaak, maar dat maakt ook dat het veel moeilijker is uit te maken wie te vertrouwen is en wie niet.

Dit tweede deel is een carrousel van personages, gebeurtenissen, motieven en hypothesen waar slechts tipjes van de dikke sluiers die het hoofdpersonage omgeven, worden opgelicht. De auteurs maken ons duidelijk dat er grote belangen op het spel staan, maar welke dat zijn, daar hebben we het raden naar. Net zoals naar veel andere elementen trouwens. Het maakt dit verhaal tot een rasechte detective-thriller. Het mysterie omtrent de jonge vrouw wordt goed opgebouwd en bevat verschillende spanningselementen die de lezer heen en weer slingeren tussen dan eens de ene theorie en dan weer een andere. Duidelijkheid zal er pas zijn na het derde deel. Enfin, dat hoop ik toch...
Ik wil ook nog even meegeven dat er tussen het verschijnen van deel 1 en 2 maar liefst 9 jaar zat, maar dat het openingsdeel gelukkig nog verkrijgbaar is. Het is enkel hopen dat het slot véél minder lang op zich zal laten wachten (deel 3 is reeds in 2005 uitgekomen in het Frans, dus dat is al zeker positief omdat de vertaling er snel kan komen).

Over de tekeningen ben ik heel wat minder enthousiast. Met de perspectieven en verhoudingen zit het meestal wel goed, maar de weergave van de personages en dan vooral hun gelaatsuitdrukkingen laat veel te wensen over. Ook het kleurgebruik kan volgens mij heel wat beter. Vaak wordt er gekozen voor volledig foute kleuren. Dit valt extra op in de ‘donkere’ scènes. Ook de schaduwen zijn verre van volmaakt. Gelukkig is het verhaal veel belangrijker en doen de tekeningen wat ze moeten doen, namelijk het verhaal ondersteunen.

Besluit: ik ben gewonnen voor een goed detectiveverhaal, en met Barabara Wolf worden alle verwachtingen zeker ingelost. De uitgever moet niet te lang wachten met de volgende uitgave...Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.