stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Zombillenium 3 Control freaks


Het zijn harde tijden. De crisis slaat toe, en het park zit aan de rand van het faillissement. Bovendien zijn vele werknemers gedemotiveerd. Hoog tijd voor de Grote Baas om orde op zaken te stellen. Een crisismanager/consultant aanstellen is de oplossing. Die hebben vaak de reputatie haaien te zijn die nietsontziend tewerk gaan en wiens komst met ontslagen gepaard gaat. Maar in dit geval blijkt het om een nietsontziende vampier te gaan die over lijken gaat. Hij wil de macht van de vakbonden breken en de bestaande regels transformeren. Woorden als dynamisme, verandering enzovoort zullen waarschijnlijk wel spontaan bij de werkende mens beginnen opborrelen. Enige analogie met uw eigen huidige werksituatie is uiteraard totaal uit de lucht gegrepen.

De sfeer in het park is dus omgeslagen. Er is werkonzekerheid, en wie ontslagen wordt, vliegt naar de hel. Een weinig opbeurende gedachte. De humor die mee de sfeer in de eerste twee delen bepaalde, is dan ook weggedrukt en komt slechts sporadisch bovendrijven. Het verhaal is dus een stuk donkerder, maar eindigt met een licht aan het eind van de tunnel. Hopelijk komt deel 4 er snel aan.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.