stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Walking Dead (Silvester) 19 Op oorlogspad
20 Hel breekt los


Een introductie voor deze reeks is niet meer nodig, zoveel staat vast. De Walking Dead teistert de spelletjesconsole, beeldbuis en stripland. Wie had ooit gedacht dat een serie met levende doden als figuranten een hit kon worden?

En toch lukte het Robert Kirkman en zijn er hem ondertussen al een hele resem hem gevolgd. Een kruimeltje meepikken, noemt men dat dan. Maar aan het originele kunnen velen toch niet tippen.

In deel 17 maken we kennis met een nieuwe bad-ass Negan genaamd. Samen met Lucille, een slaghout omwikkeld met prikkeldraad, zaait hij angst en terreur alom. Herinner je hoe hij Glenn te pakken heeft genomen. Op harteloze wijze afgemaakt.
Rick is die heerschappij beu en wil samen met twee andere groeperingen, Hilltop en het 'Koninkrijk', Negan aanvallen en van de troon stoten. Maar al in de voorbereiding is het duidelijk dat dit niet zo simpel zal zijn. Negan heeft namelijk meer vuurkracht dan verwacht.Ondertussen zitten we aan integrale 19 en 20 en dan verwacht je toch enige sleet op het verhaal. Deel 20 is een eerste deel van een tweeluik dat de oorlog tussen de drie-eenheid en de Saviors, de groep van Negan, in woord en beeld én in close-up laat zien. Als je de samenvatting leest dan denk je al gauw dat in 'The Walking Dead' al een paar keer zo een slag is geleverd en dat we op voorhand al weten wie de winnaar is, en daar heb je natuurlijk gelijk in. Maar, en dat is de kunst van het vertellen, Robert Krikman is een grootmeester in het verrassen van mensen. Steeds kan hij zijn verhaal een dusdanige wending geven en offert hij personages op die door de reeks heen een middelmatige tot grote rol hebben en de sympathie van de lezer, alsof het een lieve lust is. En dit is met deze twee delen niets minder. Ook nu val je van de éne verrassing in de andere.

Deel 19 en 20 zijn dus geen deel teveel. integendeel. De verwachting vergroot nog doordat deel 21 je pas zal verlossen van je spanning. en die is nog niet voor onmiddellijk. Spannend, hé.

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.