stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Golden City 10 De aarde daarbeneden


Golden city, een drijvende stad die blijft ronddobberen buiten de nationale water zodat het een fiscaal paradijs kan vormen voor de rijken der aarde, is 5 jaar geleden met man en macht vergaan. De familieleden van diegenen die mee ondergegaan zijn, wilden eerst de stad recupereren. Echter dit bleek onmogelijk en dus heeft men een nieuwe versie van Golden City gebouwd. Deze tweede versie drijft echter niet, ze zweeft. Het is een ruimte-stad geworden en opnieuw een thuishaven voor de rijken. De oude leider van het bedrijf achter Golden city, Harrison Banks, is verdwenen tijdens de destructie van de drijvende stad toen hij probeerde te redden wat te redden viel. Niemand weet waar hij nu is, en de nieuwe raad van de zwevende stad heeft dat wel graag. Nu hebben zij de touwtjes in handen. Ze sturen er dan ook iemand, een professionele moordenaar, op uit om Banks te vinden en definitief uit te schakelen.Ondertussen zijn de wezen, Mifa, Apple, Solo en Kumiko, groot geworden. Door hun hulp aan Banks in het verleden, hebben ze even kunnen proeven van de Golden city, maar nu zitten ze opnieuw in een klein hutje aan de kust en proberen ze rond te komen met wat ze vinden en kunnen. Toch is er iemand op uit om hen het leven moeilijk te maken.

Het verhaal van Banks en deze wezen is dus duidelijk nog niet verteld en ik betreur dat niet. Ze staan garant voor een leuk leesuurtje waarbij de kloof tussen rijk en arm uitgediept wordt door zowat iedereen behalve onze helden. Het is een beetje cliché: de nobele rijke en de niet verbitterde armen die samen werken om de wereld te verbeteren. Maar het blijft wel een leuk verhaal, dat zeer overtuigend verteld wordt en waarbij niet alles te voorspellen is. En dus is dit nog steeds een reeks die ik met veel plezier volg.De heldere lijntekeningen, zonder een lijntje te veel, worden aangevuld door een even duidelijk inkleuring. Niks super gedetailleerd of nodeloos complex, maar gewoon goed en ondersteunend aan de sfeer van het verhaal. Meer moet dat niet zijn.

In het kort: nog steeds een spannende en leuke reeksDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.