stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Victor & Vishnu 4 Op het nippertje


Jeroen Funke vulde het alweer vierde album uit de reeks Victor & Vishnu met hilarische kortverhaaltjes over een beer en een beestje dat een kruising is tussen een vogel en een aapje. Voor je start met lezen, besteed je best wat extra aandacht aan de openingspagina, die eigenlijk de inhoudsopgave is. Het duurde even voor ik dat doorhad, maar leuk is het wel eens je dat weet.

Funke brengt heel diverse, maar vooral onvoorstelbaar absurde humor. Als je deze strip koopt, moet je niet raar opkijken van een sadistische stapel driehoeken die de hoofdpersonages martelt, van een superboom of van een totaal nieuwe invulling van het begrip tienkamp. Je kan maar zelden voorspellen welke kant het nu weer zal uitgaan met de plot.

Ook de decors lopen erg uiteen. Piratencafé, bos, werkplek, cinema, sportterrein,... zijn allemaal plaats van gebeuren. Wat de twee protagonisten er allemaal tegenkomen kan je met de beste wil van de wereld zelf niet verzinnen. En dat maakt net het leuke uit van dit album.

Naast de humor vind ik ook de tekenstijl erg amusant. De auteur pint zich niet vast op een bepaalde stijl, maar hanteert binnen een herkenbaar geheel toch uiteenlopende manieren van tekenen. Nu gebruikt hij eens dikkere, ruwere lijnen, dan weer dunne vloeiende pennentrekken. Bij de inkleuring worden er soms schaduwen gebruikt, en dan weer niet. Ook het aantal afbeeldingen op een pagina verschilt heel erg, net als de manier waarop de pagina’s invulling krijgen. Een heel divers geheel dus dat niet snel gaat vervelen. Minpuntje vind ik misschien wel de tekstballonnen, die te prominent aanwezig zijn met een teveel aan witruimte

Besluit: fan van absurde humor? Niet twijfelen en kopen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.