stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Het bloed van lafaards 1 De wraak van Yama


Jean-Yves Delitte lijkt na enkele onafgewerkte reeksen toch zijn ding te hebben gevonden: hij maakt nu alleen nog maar reeksen waar er prominent boten in aanwezig zijn (Belem en Black Crow). Op ieder album staat er dan ook trots dat hij de officiële schilder is van de marine
Dit nieuwe verhaal dat als een tweeluik is opgevat volgt deze logica echter niet volledig. De reeks speelt zich wel weer in het verleden af, en er zijn ook scenes met prachtig getekende boten maar toch speelt het verhaal zich op land af. Het is eigenlijk een tweeledig verhaal waartussen voortdurend wordt geswitcht.

Het eerste deel speelt zich af in 1643, twee jaar na een gruwelijke slachtpartij op een verwant van de Engelse koning in Nederlands Indië gaat James Eddington op zoek naar het hoe en het waarom. Het tweede verhaal speelt zich twintig jaar later af in York. Daar worden er stukken van drie lijken gevonden en wordt majoor . Arthur J. Joyce Byron Pike op pad gestuurd om dit te onderzoeken.
Beide mysteries worden al vlug gelinkt met de Verenigde Oostindische Compagnie, die toen als handelsmaatschappij machtiger was dan de toenmalige staten (alhoewel we dit nu ook van multinationals kunnen zeggen). De twee verhalen worden onderling een beetje gelinkt door het dagboek van Eddington dat door de zoon van Pike wordt gevonden op de zolder van zijn oma en door zijn vader gretig wordt gelezen en meegenomen op zijn zoektocht.

Je ziet dat Delitte zelf plezier beleefd aan deze reeks, hij maakt enkele juweeltjes van overzichtspagina’s! Delitte heeft een beetje een kwalijke reputatie opgebouwd dat hij geen reeksen afwerkt, maar hier moeten we deze keer niet voor vrezen aangezien het afsluitende deel al wordt aangekondigd op de achterflap!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.