stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alex 33 Britannia


Julius Caesar plant een veroveringstocht van Groot-Brittannië en roept hiervoor heel wat eenheden bijeen. Ook Alex en Enak worden opgeroepen. Echter al vlug dringt het tot Alex door dat Caeser gewoon een brute verovering van het land wil doen om zijn vorig verlies daar te vergelden. Dit gaat in tegen het rechtvaardigheidsgevoel van Alex en hij voelt zich niet echt geneigd om mee te gaan, maar uiteindelijk weet Caesar de juiste toon te vinden om hem te overtuigen.

Onderweg op de Noordzee hoort Alex opnieuw een aantal zaken die hem doen twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing. En ook de behandeling van de gevangenen stuit hem tegen de borst. Toch blijven hij en Enak het gekozen pad volgen. En dan wordt het pas moeilijk.. hoe onwaarschijnlijk ook, het begint er meer en meer op te lijken dat Caesar voor de gek gehouden is. De Britten blijken immers klaar te zijn voor zijn komst. Ze kijken er zelfs naar uit.. dat kan natuurlijk nooit een goed teken zijn. Een subtiele valstrik voor de Romeinen.. kan Alex alsnog de situatie ronddraaien en nodeloos bloedvergieten voorkomen?

Ondanks het overaanbod aan complotten en geheime agenda’s, is dit nog steeds een entertainend avontuur. Elke plotwending brengt nog een extra laagje complexiteit dat Alex en Enak moeten ontrafelen. Simpel is het niet, maar de twee zijn vastberaden en creatief ... meer hebben die twee niet nodig om een geslaagd avontuur te beleven.

http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen_2014/Alex33_PR.jpg

De tekenstijl ligt in lijn met de tekeningen van Martin zelf, waardoor het toch veel vertrouwder aanvoelt dan enkele andere delen.

In het kort: half uurtje leesplezier.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.