stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Ward 2 Het labyrint


Op het einde van het eerste deel waren Tom, Isa en Lonneke met de hulp van Ward ontsnapt van het eiland waar ze waren gestrand. Vader Frank hadden ze echter gewond moeten achterlaten om te kunnen vluchten voor de bende van Herb. Moeder Isa is nog altijd in shock dat ze haar man heeft moeten achterlaten, en ook Tom is zichzelf niet meer. Als ze opnieuw in een mistbank duiken komen ze op een ander eiland terecht. Ze worden-er niet gastvrij verwelkomd. Eerst worden ze aangevallen door een zwerm agressieve insecten. Een ervan kan Tom buiten die daardoor volledig van karakter veranderd en uiterst agressief wordt. Eerst valt hij Ward aan waarna hij overboord duikt. Als de anderen hem willen zoeken komen ze in een soort van oude Romeinse beschaving terecht. Bovengronds is de stad één grote ruïne waar ze door slavenhandelaars worden opgejaagd. Gelukkig krijgen ze de hulp van een oude man die hen naar een ondergrondse stad leidt waar Ward zich ook zou bevinden. Hij is de inzet voor een gokspel op leven en dood in een gevaarlijk labyrint.
Dit tweede deel bevestigd de tekenkwaliteiten van Marissa Delbressine, maar het zal van de volgende delen afhangen of dit een beklijvende reeks blijft of dat het net zoals die tv-serie op een eiland op een sisser afloopt doordat er teveel vragen zijn opgeworpen zonder die bevredigend te beantwoorden. Willem Ritstier is echter een oude rot in het vak zodat ik er alle vertrouwen in houdt dat hij voor alles wel een passend antwoord kan vinden.
Om de twijfelaars nog over de streep te trekken is er een trailer gemaakt om waarin je een goed beeld krijgt van de tekenstijl en de sfeer van het verhaal.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.