Recensie

Azimut 2 Laat de schoonheid sterven


Vergeet alles wat je denkt te weten over hoe de wereld werkt en dan bedoel ik voornamelijk de wetenschappelijke wetten die ons leven leiden. Azimut heeft zijn eigen wereld, eentje die best wel wat raakvlakken heeft met de onze, maar juist als je denkt dat je mee bent, wordt er zodanig met de natuurkunde gespeeld dat je je in een moeras voelt wegzinken. Niks verkeerd mee trouwens, want uitdokteren hoe deze wereld wel functioneert is enorm vermakend.

Om zo maar iets aan te halen... het noorden, waarbij elke schipkapitein zweert, zwerft de laatste jaren nogal wat rond in Azimut. De ene moment schuift het noorden tot waar het oosten vroeger was en het volgende moment zit het weer ergens anders. Ja, ja, ik hoor je al zeggen dat wij ook geen vast magnetisch noorden hebben en dat klopt, maar zo extreem bewegen zou zich bij ons alleen hebben voorgedaan bij de omkeringen van het aardmagnetisch veld op Aarde, en de uitleg in deze wereld is veel.. euh.... specialer.

http://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_203120.jpg

Dit is dan ook een heerlijk absurd verhaal, waarbij de tijd een buitengewone rol speelt. Vele dieren hebben eigenaardige eigenschappen die gelinkt is op één of andere manier met het verloop van tijd. Sommige mythologische wezens, die bijlange niet zo fictief blijken te zijn, kunnen de tijdspanne dat iemand mag rondlopen op deze wereldbol drastisch beïnvloeden.. ongewild ouder worden. In tegenreactie gaan veel mensen op zoek naar een manier om de tijd te verslaan en eeuwig jong te blijven. De tijd lijkt de kern te zijn van deze hele wereld. En nu draait het allemaal een beetje in de soep.. een amusant fantasieverhaal dat zich kwistig bedient van absurditeiten. Dit is een geweldige wereld om in te vertoeven als lezer. Ik raad het dan ook iedereen aan om deze reeks eens ter hand te nemen.

http://www.galerienapoleon.com/planches-comics-bd/Andreae-Azimut-T2-pl37-32x45.jpg

Te meer daar de tekeningen van hoge kwaliteit zijn. De ongebreidelde fantasie van de scenarist, Lupano, heeft met deze tekenaar, Andreae, de perfecte kompaan gevonden om deze wereld in beeld te brengen. Niks lijkt te moeilijk te zijn en het wordt allemaal dan ook zeer overtuigend neergezet. Twee handen op één buik. Prachtig.

In het kort: aanrader!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.