stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Gil St-André 11 Afrikaans avontuur


Gil kan echt nooit aan een uitdaging weerstaan, terwijl hij ondertussen wel beter zou meten weten. Een echt wespennest, dat is ook nu weer de situatie waar hij door zijn onbesuisdheid in terecht komt.

Gil was de reddende engel tijdens een aanslag op een miljardair en zijn gezin. De enige die Gil kon redden was de dochter. Deze dochter, Diane, vroeg Gil om te helpen in de machtsstrijd om het miljardenbedrijf van haar familie. Gil nam de handschoen op en werd tijdelijk de baas van het bedrijf. Doorheen heel wat hete watertjes probeert hij de dochter en het bedrijf levende te houden. Nu dient hij daarvoor naar Afrika te reizen en daar wordt het water zo mogelijk nog heter. Moordaanslagen, complotten, een beginnende burgeroorlog... volop actie dus in deze cyclus. De positieve zijde van de balans wordt niet vergeten.. er hangt liefde in de lucht. Echt over rozen gaat het niet, maar ze komen er wel.. misschien. Het is alleszins niet simpel gelet op de explosieve tegenstanders.

Deze cyclus is uiteindelijk toch iets minder dan de voorgaande, vind ik. Het is nog steeds een spannende thriller, maar de balans is niet geheel in evenwicht. De vriendschap en liefde vallen maar magertjes uit en kunnen niet volledig opboksen tegen al het geweld en politieke spelletjes. Toch vermoed ik dat dit in de volgende cyclussen weer helemaal in orde gaat zijn. De laatste pagina's beloven weer veel goeds... ik geef het dan ook maar toe dat er ergens wel een romanticus in mij zit en die kan die vooruitzichten best wel pruimen.De tekeningen zijn eerder realistisch en met redelijk wat detaillering. Het is echter vooral de warme inkleuring die de tekeningen tot leven brengt. Die warme sfeer die het verhaal hierdoor uitstraalt, staat soms wel in stevig contrast tot alle conflictsituaties, maar geeft tevens aan dat alles uiteindelijk wel goed zal komen.

In het kort: happy ending! (wel.. toch tenminste tot het begin van de volgende cyclus!)Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.