Recensie

Sigmund 24 Vierentwintigste sessie


Sigmund, de immer sympathieke en behulpzame psychiater. Hij krijgt iedereen er weer boven op en is altijd bereid een handje te helpen. Zo kennen we hem toch? Natuurlijk niet. Hij is een zwartgallige sarcast die liever iemand de grond in boord dan een vriendelijk woordje te zeggen. Psychiater is hij wel.. en die job laat hem toe om zijn natuur de vrije loop te laten. Als je binnen gaat bij hem voor een consultatie, kom je er buiten met zelfmoordneigingen. Dat is wie hij is.. en dat is waarom we van hem houden. Hij weet dikwijls met zijn opmerkingen een kern van waarheid aan te boren, een kritische zelfreflectie op de mens of maatschappij die dat dan ook niet wil horen. En zo heel af en toe krijgt hij de deksel op zijn neus, wat zeker zo leuk is... hehe

http://sigmund.volkskrant.nl/static/sig140430.gif

Ik keek uit naar dit deel, maar het was net iets te licht om tot de top-delen gerekend te kunnen worden. Er zitten desalniettemin een hele hoop leuke gags in en best wel herkenbaar. Die humor blijft scherp maar er zijn niet zo heel veel nieuwe elementen waarmee gespot wordt. Dat maakt het net iets minder leuk dan Sigmund op zijn best kan zijn. Maar ik moet toegeven dat het lachen me nog steeds regelmatig uitbrak, dus echt erg is het voorgaande niet. Dit blijft wel een half uur plezier.

http://sigmund.volkskrant.nl/static/sig140120.gif

In het kort: Sigmund staat nog steeds garant voor een hoop lol hebben.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.