stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Esther Verkest 12 De muze van hierboven


Dat roodharige vrouwen vaak in het oog springen zullen velen wel al opgemerkt hebben. Als het om Esther Verkest gaat, kan je er al helemaal niet meer omheen! Deze ferme rosse slaagt er bijgevolg keer op keer in om mannen het hoofd op hol te brengen. Een ware femme fatale, letterlijk en figuurlijk...

De lezers van P-Magazine (inderdaad, dat magazine met de steengoeie artikels) en Eppo zullen deze wonderbaarlijke dame maar al te goed kennen. Zij siert er reeds lang de bladzijden en haar belevenissen uit album 12 werden er gepubliceerd tussen juli 2013 en juni 2014. Voor de trouwe lezers van deze lectuur zal dit album dus weinig nieuws bieden. Wat niet wil zeggen dat ze niet nogmaals zullen genieten van de fratsen van deze femme fatale. En die omschrijving mag je gerust letterlijk nemen want Esther is allesbehalve een katje om zonder handschoenen aan te pakken. Lijken zowat alle sexistische statements de revue te passeren in de gags van Kim, toch komt de protagoniste er niet bekaaid vanaf. Integendeel. Het zijn nogal vaak haar mannelijke tegenhangers die het onderspit delven en een allesbehalve positieve indruk achterlaten. Is het niet omwille van hun hardhandige en van wellust doordrongen handelingen met Esther, dan wel omdat ze zelf vernederd, verstoten of zelfs omgebracht worden door de woeste rosse. Blauw geslagen ogen, een afgehakt hoofd, dissectie van een klasgenote,... het zijn maar enkele van de gruwelijkheden die Esther op haar omgeving loslaat. OK, soms gaat het er iets zachtaardiger aan toe, maar dat is eerder zeldzaam.

Ook nu weer slaagt Kim (Duchateau) erin om zijn fantasie alle kanten op te sturen en een bundeling aan te bieden die heel divers en entertainend is. Het leukste is eigenlijk nog dat je vaak niet weet waar het met de mop naartoe gaat. Soms wordt er stapsgewijs toegewerkt naar de clue en soms is de wending die de auteur op het einde neemt héél drastisch en is het einde te absurd voor woorden.
Veel heilige huisjes moeten eraan geloven bij Esther: satanisme, ontvoering, extreme borstvergroting, overspel, SM, mishandeling,... je vind het allemaal terug in dit album. Ik kan me dus voorstellen dat sommigen (velen?) deze humor ordinair, sexistisch of vulgair vinden, maar ik vind ze gewoon hilarisch!

De tekeningen zijn niet van de beste in haar soort, maar het moet gezegd dat Esther er al véél beter uitziet dan in haar beginjaren. Er zitten, de veranderingen omwille van plastische chirurgie en dergelijke even buiten beschouwing gelaten, nog steeds verschillen in haar uiterlijk maar mij stoort dit niet. ‘t Is gewoon genieten van het geheel.

Besluit: Esther staat weer garant voor een heerlijk ontspannende tijd absurde humor. Ik ben er dol op en velen (ik vermoed hoofdzakelijk mannen) zonder twijfel met mij...Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.