Recensie

Aan de laatste roker 1 Aan de laatste roker


Een naam op de cover deed me even fronzen. Neen, niet die van Peter van Straaten maar die van Henny Vrienten. De naam deed een belletje rinkelen. Een belletje dat al enkele decennia verdoken in mijn hersenen zat. Het zal toch niet de Henny Vrienten zijn van 'De Bom', 'Is dit Alles' of 'Liever dan lief'? Jawel, die Henny is het dus wel degelijk. Blijkbaar heeft deze brave man, naast componeren en liedjesteksten schrijven, ook nog een ander hobby. Het lezen en verzamelen van gedichten.

'De laatste roker' gaat dus, zoals we allemaal kunnen verwachten, over de roker. En neen, deze maal worden dezen niet afgeschilderd als boemannen of vieze ventjes maar gewoon als mensen die zo nu en dan eens een sigaretje opsteken om even tot rust te komen. Dat ze er kanker van kunnen krijgen is ondertussen wel duidelijk, dus laten we roken een berekend risico noemen.

De poëzie die we in het boekje te zien krijgen wordt regelmatig afgewisseld met ouder, reeds gepubliceerd werk van Peter van Straaten. Het is dus niet echt een strip, noch een cartoonboekje maar eerder een serene combinatie van gevoelige teksten met kurkdroge humor.

Ok, toegegeven, een kort maar krachtige recensie, maar zo is het boekje dan ook: kort en krachtig. Waarom er dan meer woorden aan vuil maken? Prima combinatie van twee grote heren. Love it!!

http://dizzie.nl/media/file_54620ce874753.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.