stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Guust S13 Gas geven, Guust!


Deze zoveelste compilatie van gags van de grootste flateraar van de wereld bestaat uit reeds uitgebrachte gags maar ook deze maal rond een bepaald thema: Guust en de auto's. Zowel Franquin als Jidéhem waren twee fervente liefhebbers van alles met wielen, kinderwagens en steps terzijde gelaten. Het is dan ook niet te verwonderen dat van de 900 gags die we van Guust kennen er heel wat in verband staan met deze vehikels. Ze zijn een onuitputtelijke bron om de grappen te vullen met ongelukken, incidenten, uitglijders en flaters allerlei.

Zowel Franquin als Jidéhem beleefden trouwens een groot plezier om bestaande voertuigen te karikaturiseren. Toch zijn de meeste op een Franquin-stijl geschoeide tekeningen van exemplaren die op het moment dat de gag ontstond rondreden.

In 'Gas geven, Guust' krijgen we bovendien wat meer info over zowel de voertuigen als de werkwijze van de meesters. Dit is echter niet het hoofddoel. Als je dit voor ogen hebt kan je beter een ander exemplaar aanschaffen, namelijk 'Le garage de Franquin', enkel in het Frans verschenen.

Is deze strip dan een strip teveel? Ja en neen. Het leuke is dat je heel wat gags gebundeld krijgt die betrekking hebben op gemotoriseerd tuig, het jammer is dat er niet echt nieuwe gags of ontdekkingen te zien zijn.

Als Guust Flater-liefhebber heb ik dus met veel plezier nog eens oudere grappen bekeken die me nog steeds doen lachen maar voor nieuw werk moet je niet bij deze strip zijn.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.