stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Prometheus (Bec) 7 De theorie van de 100e aap


Ahah.. we weten eindelijk meer, of zo lijkt het toch. De onverklaarbare evenementen die telkens om 13 uur 13 minuten UTC gebeuren, gaan onverminderd door. De wereldbevolking is nog steeds onwetend over de oorzaak, wat zorgt dat er af en toe opflakkeringen zijn van paniek en geweld. Maar de grote mannen zoals de president van Amerika en zijn regering beseffen langzaamaan wat er aan de hand is.

Het 'Blue beam project versie 2' is dan ook ondertussen in actie getreden. Uit de vorige recensie weet je misschien nog dat Amerika met het oorspronkelijke project de wereldorde volledig gingen destabiliseren door rampen los te laten die ogenschijnlijk technologisch niet mogelijk zijn, waarna er een gemeenschappelijke vijand zou opduiken, met name een buitenaardse invasie. De hoop was dan dat Amerika het voortouw zou nemen en uiteindelijk de leiding over heel de aarde zou krijgen. Dat project heeft nooit plaats gevonden, maar de tweede versie gaat nu wel door.

Wil dat zeggen dat alle rampen Amerikaans zijn? Wel niet echt. De Amerikanen hebben hun technologische voorsprong kunnen bouwen op informatie verkregen van buitenaardse wezens. Maar die zijn niet echt tevreden dat Amerika zo egoïstisch is geweest om het alleen voor hun eigen land en volk in te zetten en niet voor het belang van de hele wereldbevolking. Nu laten ze hun misnoegdheid blijken door middel van de rampen om 13:13. Als reactie zetten de Amerikanen nu versie 2 in, maar deze keer willen ze hiermee de bevolking beschermen of dat beweren ze toch.

Hebben we de laatste wending in dit verhaal gehad? Wellicht niet. Alles wat ik hier vertel zal waarschijnlijk wel vlug terug achterhaald zijn, maar hoe leuk is het wel niet om deze puzzel te leggen? Ik kan er geen genoeg van krijgen. Wat gaat er nog gebeuren? Gaan de buitenaardse wezens werkelijk een invasie doen en gaan ze de bevolking vernietigen (of slechts de Amerikanen gelet op hun voorgeschiedenis of...)? Zoveel vragen die nog open zijn en het is nog zo lang wachten op het volgende deel.. de wereld is soms niet fair. Aan de andere kant, suspensie is een deel van de vreugde, of dat zeggen ze toch...Ik vind het nog steeds leuk om de gezichten te herkennen. Heel wat personages hebben gezichten gekregen van bekende figuren en niet altijd in de rol die je zou verwachten. Daarnaast zijn de tekeningen van de rampen en de vreemde zaken nog steeds mooi om te zien.

In het kort: zoals vorige keer vermeld, als je houdt van mysteries en puzzelen dan is dit de reeks voor je!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.