stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Mijn begrafenis 1 Mijn begrafenis


Arnon Hagen is een man die vol is van zichzelf. De Adonis, geliefd door elke vrouw en met jaloerse blikken bekeken door mannen. De held, de redder, ... Enfin, zowat alle positieve dingen in de wereld, verenigd in één man.

Wel een nuance aan toevoegen, dit is het zelfbeeld van Arnon. En dit tot zijn dood die er sneller komt dan hij zelf had verwacht. Het verhaal start dan ook met de ceremonie in de kerk, ter ere van Arnon Hagen. De kerk zit afgeladen vol, iedereen wil deel uitmaken van deze uitvaart.

Enkele pagina's later begint het verhaal pas echt. Van verschillende personen, aanwezig in de kerk, begint Arnon zijn relatie met desbetreffende man of vrouw te vertellen. Bij de dames gaat het meestal over zijn manier van veroveren en hoe hij hen op simpele manier, zonder al te veel strapatsen het hof maakt.

Maar is Arnon wel zo populair als hij zelf wil laten blijken?Maarten de Saeger heeft met 'Mijn begrafenis' een novel gebaard die aanslaat. De manier van vertellen, from the grave, en de hautaine Arnon maken van het verhaal een parodie op het leven zoals het is. Een beetje als het populaire programma 'komen eten' waar een bende blaaskaken ook stinkende lof over zichzelf uitstrooien.

De tekenstijl van de Saeger is niet alledaags te noemen. Je zou deze het best kunnen vergelijken met Bastien Vives met dunnere lijnen. Met zijn pentrekken zegt de Saeger wat er dient gezegd te worden zonder zich hopeloos te werpen op details die er in het verhaal toch niet toe doen. Pure basic dus, zonder franjes. Dit is prima voor dit verhaal, meer zelf, je concentratie gaat meer naar het verhaal en de arrogantie van de profiteur Arnon, ipv je nodeloos af te leiden.

Mijn begrafenis werd achterdochtig geopend maar met veel plezier gesloten. Het is de epiloog die het hem doet. De eerste volwaardige strip van de Saeger is een welgekomen afwisseling.

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.