Recensie

Ype 8 De tand des tijds


Origineel geplaatst door beus
Het gegeven van een fotostrip doet bij sommigen al braakneigingen ontstaan, velen beschouwen dit niet echt als stripverhalen omdat ze niet zijn getekend. Toen Ype ook in Eppo mocht voorpubliceren waren de lezersbrieven dan ook niet mals, al staat het leespubliek van Eppo niet echt open voor nieuwe, originele dingen.
Het blijft natuurlijk een beetje vreemd om geen tekeningen voorgeschoteld te krijgen maar voor de rest is dit een echte strip. Het zijn niet zomaar losse kiekjes met een grappig commentaar. De compositie van de foto’s is ook uitgedacht, dus kan het haast niet anders dat Ype net als alle andere striptekenaars heeft moeten zwoegen op een storyboard. Maar het belangrijkste in humorstrips is natuurlijk niet de teken/fotostijl maar de grap zelf natuurlijk en ook hier zijn we in goede handen. De timing van de grappen zit goed en de grappen zijn meestal ook van het niveau die bij mij minimaal een glimlach ontlokt.
Zoals de titel van dit deel al aankondigt krijgt Ype te maken met het verouderingsproces, hij probeert dan ook jong te blijven door te fitnessen. Maar naast zijn veel jonger vriendje wordt hij er natuurlijk extra mee geconfronteerd.
De grappen zijn een mengeling van taalgrappen, situatiehumor en natuurlijk visuele humor.
http://fotostrips.nl/strips/ype/20140902/foto1.jpg
http://fotostrips.nl/strips/ype/20140902/foto2.jpg
Naast deze reeks heeft Ype ook nog andere fotostrips op zijn conto staan. Voor het gemak heeft hij een website met deze naam waarop je zijn andere reeksen vindt met tal van gratis voorbeelden. Ik ben vooral gecharmeerd van de reeks “de uitgever” die hij maakt voor strip2000, waar ook deze reeks verschijnt. Daar zien we de dagelijkse sleur van een uitgever en zijn auteurs. Iedere week wordt er een nieuwe grap gepost op de website van strip2000 en de werknemers en de grote baas spelen allemaal hun eigen rol. Bij wijlen echt hilarisch en zeker de moeite waard!
Kortom laat je angst voor fotostrips varen en geef deze reeks een eerlijke kans, je zal je niet bekocht voelen!


Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.