stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Buck Danny classic 2 Duel boven Mig Alley


Zoals aangehaald in de recensie van deel 1 staat de Amerikaanse luchtmacht boven Korea onder druk. Ze kunnen niet winnen van de nieuwe MIG-15's met hun verouderde toestellen. De nieuwe Sabre F-86E zal, eenmaal aangepast voor gebruik over zee, de kaarten herschudden. Maar zo ver is het nog niet. Buck Danny en zijn kompanen moeten eerst nog in Korea geraken. Maar kolonel Korsakov, een excellente Russische gevechtspiloot, is op de hoogte van hun aankomst en plant een valstrik. En de valstrik blijkt ook zeer effectief te zijn, zowat alle Amerikanen worden uit de lucht geschoten. Gelukkig overleven de meesten, waaronder Buck natuurlijk, dit. Maar het scheelt niet veel.Hierdoor beseffen de vrienden maar al te goed dat het aanpassen van de Sabre dringend is. Maar ook nu weer worden er stokken in de wielen gestoken, waaronder zelfs een uitdaging tot een 'ouderwets' duel tussen de twee beste piloten: Buck Danny en kolonel Korsakov. Nou ja ouderwets.. een duel tussen een Amerikaan en een Rus, gebruik makend van een Sabre en een MIG-15. Voor het duel kan plaatshebben, gaan beide partijen tot het uiterste om een voordeel te bekomen over de andere.. ja, de zenuwen staan gespannen en de druk op de schouders van de twee piloten is onmenselijk hoog. De spanning is te snijden.

Er zitten soms echt wel lappen tekst tussen, die moeilijk te verteren vallen. Gelukkig dat de tekeningen die indruk meestal aan flarden weet te schieten. De actie wordt geweldig weergegeven, waardoor het echt aanvoelt alsof je midden in het luchtgevecht aanwezig bent. Wat ik ook zeer weet te appreciƫren is dat de gevolgen van de gevechten ook een impact hebben. Men moet al eens een ziekenhuis binnen of men overlijdt, dat maakt het verhaal zo veel sterker.

In het kort: een nieuwe oude.
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.