stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Barelli 3 Barelli en de boze Boeddha


Dit is een strip uit 1974. Georges Barelli is een toneelspeler van een beroemd theatergezelschap. Op de terugweg van een feest, die ter gelegenheid van een wereldtournee gegeven wordt, wordt Barelli van de weg gereden door enkele hoogwaardigheidsbekleders van Jogadhor. Ze willen dat Barelli’s theatergezelschap een voorstelling komt geven op de onafhankelijkheidsdag van hun land. Na enig druk van de hoogwaardigheidsbekleders en tegenstribbelen van Barelli stemt hij toe. Niet veel later dienen zich enkele hoogwaardigheidsbekleders van Kroensjir aan. Deze willen dat Barelli’s gezelschap ook op hun onafhankelijkheidsdag komt optreden. Dit blijkt dezelfde dag te zijn als die van Jogadhor. Barelli legt uit dat hij al een optreden heeft in Jogadhor. Nu blijkt dat Jogadhor en Kroensjir aartsvijanden van elkaar zijn. Dus de poppen zijn aan het dansen. Wanneer Barelli’s vliegtuig neerstort in een onherbergzaam gebied wordt het verhaal helemaal mysterieus.

Het verhaal en de tekeningen zijn van Bob de Moor. Bob de Moor heeft ook meegewerkt aan Kuifje en heeft, toen Jacobs dood ging, de Blake en Mortimer strip: de 3 formules van professor Satö afgemaakt. Hoewel het verhaal maar 32, in plaats van de gebruikelijke 48 pagina’s, telt is het een goed verhaal. Het is spannend geschreven. Voor het tekenwerk heeft hij goed gekeken naar de klare lijn stijl van Hergé en Jacobs. Dit album is zeker de moeite van het lezen waard.

Barelli op Ratatouille TV
Dit is een recensie van een gebruiker.