stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Elfen 6 De missie van de blauwe elfen


Het uitstekende ‘Elfen’ dat door verschillende auteurs en tekenaars wordt vormgegeven, is reeds aan z’n tweede cyclus toe. Het gaat duidelijk hard met deze reeks, maar dat vind ik verre van erg!

De eerste 5 albums lieten ons in een afgerond verhaal telkens kennis maken met een ander elfenvolk, gaande van de Blauwe Elfen tot de Zwarte Elfen. Deze tweede cyclus neemt ons opnieuw mee naar de Blauwe Elfen. Lanawyn, die we reeds kennen als de elf die middels het krystal haar volk redde, wordt op een verkenningsmissie gestuurd naar Aspen. Ze omringt zich met enkele goede krijgers, een zinnenzuster die telepatisch contact kan opnemen met de thuishaven, een ork die dodenbezweerder is en ze vraagt ook Turin mee, de mens waarvoor ze meer voelt dan alleen maar vriendschap. Een heel divers en kleurrijk gezelschap dus, maar dat is nodig want in de meest noordelijk gelegen stad Aspen heerst angst. Moorden worden gepleegd, beginnend bij de sterkste krijgers. Als bovendien de lijken ook nog beginnen te verdwijnen, zijn de inwoners ten einde raad. Welk drama voltrekt zich daar in de ijskoude vlakten?

Ook dit verhaal zit weer knap in elkaar. De spanning en het mysterie worden zorgvuldig opgebouwd en je hebt er geen flauw benul van wat de elfen nu weer te wachten staat. Er is ook voldoende aandacht voor de onderlinge verhoudingen van de heel diverse personages die elk hun rol hebben in het geheel. De rustige aanloop eindigt in een explosie van actie die je rond de oren slaat. Het basisgegeven daarbij is misschien iets minder origineel maar men weet toch weer een aantal originele elementen toe te voegen die zorgen dat je dit album gretig uitleest.
Goed om weten is ook dat je in dit boek figuren vindt uit het eerste deel, maar het is niet noodzakelijk om dat ook gelezen te hebben, hoewel het wel een verrijking is.
Tot slot nog dit: waar de vorige delen een goed afgerond verhaal bevatten, heb ik nu het gevoel dat het einde van deze vertelling het begin is van een veel groter geheel. Dit stuk is wel degelijk af, maar toch ben ik benieuwd waar het naartoe gaat… Wordt zonder enige twijfel vervolgd.

De tekeningen zijn ook weer prachtig en sluiten perfect aan bij de andere Blauwe Elfen-vertelling. Niet raar als je weet dat de tekenaar en inkleurder hier dezelfde zijn. De rijkheid aan details en evenwichtige en aantrekkelijke inkleuring maken het album een echte streling voor het oog.

Besluit: ik was al grote fan van de reeks en dat is er met dit album zeker niet minder op geworden!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.