stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Samoerai 6 Shobei


De reeks Samoerai vertelt de lotgevallen van een, hoe kan het ook anders, jonge samoerai die een familiegeheim tracht te achterhalen om te weten waar hij vandaan komt. De albums zijn in cycli onder te verdelen. Deel 6, Shobei, is het tweede album van de 2e cyclus, die een tweeluik is.

De protagonsit van het verhaal is Takeo wiens eergevoel hem dwingt het als verdediger van een arm dorp op te nemen tegen Shobei, een samoerai van een bende misdadigers. Het verhaal heeft in wezen maar weinig te maken met de 1e en 3e cyclus, er komen slechts een paar elementen eruit terug in dit 6e album van de reeks.

Het scenario van Di Giorgio is samenhangend. De klassieke elementen uit een samoerai-verhaal als eer en zwaardvechtkunst zijn ruim aanwezig. Er is plaats voor beschouwende delen, afgewisseld met enorm veel samoeraivaart. De tekeningen van GenĂȘt zijn ronduit prachtig. Ook door de bladschikking maakt van dit album een pareltje. De inkleuring door Delphine Rieu is bijzonder geslaagd.

Heel leuk is dat de covers beide albums van deze 2e cyclus naast elkaar gelegd 1 geheel vormen en het gevecht tussen Takeo en Shobei uitbeelden.


Topreeks, niet te missen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.