stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arsène Lupin (Duchateau) 2 813 . Het dubbelleven


Er is bij meneer Kesselbach, de rijkste man ter wereld, ingebroken. De politie wordt ingeschakeld. Ook licht hij een kolonel in. Deze kolonel heeft in het verleden een verdrag ondertekend. Wanneer de kolonel zich aandient ziet Kesselbach dat het iemand anders is. Deze man eist een envelop van marokijnleer en een ebbenhouten kistje met diamanten. Wanneer Kesselbach en nog twee mannen vermoord worden wordt Arsène Lupin, meesterdief, de hoofdverdachte. Hoofdcommissaris Lenormand wordt ingeschakeld om Lupin te vinden en te arresteren. Maar Lenormand gelooft niet dat Lupin de schuldige is. Wanneer Lupin zelf zijn hulp bij de speurtocht aanbiedt wordt zijn vermoeden bevestigd. Iemand anders moet verantwoordelijk zijn voor de moorden.

Maurice Leblanc is de bedenker van de Arsène Lupin detectives. De Lupin verhalen verschenen voor het eerst in het tijdschrift ‚Je Sais Tout’ in 1905. Leblanc wed beïnvloed door de dan succesvolle Sherlock Holmes verhalen. Lupin is gebaseerd op de Franse anarchist Marius Jacob, wiens proces nauw werd gevolgd door de kranten. Leblanc was ook beïnvloed door Octave Mirbeau’s ‚Les 21 jours d’un neurasthénique’ uit 1901. Daarin speelt ook een gentleman dief een rol. Leblanc bleef Lupin verhalen schrijven tot in de jaren 30.

De bewerking en het scenario voor deze strip is gemaakt door André-Paul Duchateau. Hij wordt al op jonge leeftijd aangetrokken tot het politie-genre. In 1955 begint hij met schrijven van Rik Ringers strips. Andere reeksen waaraan hij meewerkt zijn Chick Bill, Yalek en Hans.

De tekeningen zijn van Jacques Géron. Hij begon zijn carriere bij Tintin en Spirou. In 1992 tekende hij een vroeg Bob Morane verhaal opnieuw.

Voordat ik mijn mening geef moet ik wel zeggen dat ik het originele verhaal nooit heb gelezen.
Ik vind het verhaal van dit album minder dan de eerste Lupin strip: ‚De kristallen stop’. Dit verhaal zit ingewikkeld in elkaar, dat maakt het moeilijk te volgen. Sommige dingen in dit verhaal zijn daarentegen voorspelbaar. Vooral voor wie ‚De kristallen stop’ heeft gelezen. Jammer. Misschien was het verhaal beter uit de verf gekomen als het een wat dikkere strip was geweest.
Wat het tekenwerk heb ik niets te klagen. Het is een realistische tekenstijl. Prima gedaan.

Arsène Lupin op Ratatouille TV
Dit is een recensie van een gebruiker.