stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Voetbalgek! 9 Deel 9


De FC Leerklooiers zijn nog erger dan de kampioenen.. klinkt onwaarschijnlijk? En toch bewijzen ze het hier. De gags in dit deel beslaan zowat het hele spectrum dat met voetbal te maken heeft: van de eigenaar tot de supporter en natuurlijk alles er tussen. Niemand ontsnapt aan de situationele humor. En net hierdoor weet je niet op voorhand wat de volgende pagina gaat brengen, een pluspunt.

En toch zijn er ook enkele verhaallijnen in dit deel die verder gaan dan 1 pagina. Het doortrekken van die rode draden zorgt er niet voor dat het voorspelbaar wordt, integendeel. Die verhalen lijken zeer goed afgewogen en uitgekiend om de originaliteit te behouden en toch ook een beetje een running gag op te bouwen. Mooi gedaan!

Zoals steeds zijn de lichaamstaal en de gezichten zeer sprekend door hun karikaturale trekjes. Het past allemaal in het vlug snappen van de clou en het ritme er in te houden. De lachsalvo's volgen elkaar dan ook op.

In het kort: het blijft een leuke reeks.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.