Recensie

Samoerai 1 Het hart van de profeet


Samoerai is een reeks die ik altijd om een of andere reden links heb laten liggen hoewel ze me wel regelmatig werd aangeraden en ik wel van Kogaratsu hou.

Nu heeft daedalus het eerste deel van Samoerai herdrukt en ben ik dan toch bezweken om de reeks ter hand te nemen. Takeo is een samoerai die rondreist in het middeleeuwse Japan. Een vergelijking met Kogaratsu dringt zich dan ook op. Op het eerste zicht zijn het gelijkaardige reeksen, met gelijkaardige helden, maar Kogaratsu is veel Japanser getekend. Maar ook GenĂȘt heeft een prachtige tekenstijl en zijn bladspiegels met soms grote tekeningen zijn erg levendig en uitgewerkt.
Takeo verlaat het klooster waar hij opgroeide samen met Shiro zijn leerling, ze gaan op zoek naar Takeos broer die op het eiland zonder naam zou wonen. Maar al gauw stopt de zoektocht als Takeo het opneemt voor enkele Koreaanse vluchtelingen. Natsumi, een klein meisje kan een soort breinbreker oplossen die bestaat uit een medaillon in twee ijzeren ringen. Blijkbaar was dit medaillon meer dan een breinbreker om kinderen rustig te houden want het oplossen van de puzzel zorgt voor heel wat commotie in het dorp. Takeo redt het meisje en haar voedster Kinu en neemt hen mee naar een klooster waar ze beschermd zullen worden. Van de zoektocht naar zijn broer is er dan ook al vlug geen sprake meer! Di Giorgio heeft je dan ook meteen bij de kraag met zijn spannende verhaal!

Dit sterke eerste deel smaakt naar meer, en voor mensen als ik die nu pas instappen is het leuk om direct al acht delen te kunnen verorberen!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.