stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Govert Suurbier 7 Zeppelinhttp://i.imgur.com/ieREg6c.jpg

Dertien jaar hebben we uitgekeken naar een Nederlandse vertaling van het zevende en afsluitende album uit de serie Govert Suurbier. Even het geheugen opfrissen, Govert en kompaan Reinier Kneppelhout zijn missionarissen die in opdracht van het Vaticaan wereldwijd risicovolle missies uitvoeren. Voor hun laatste missie vertoeven onze vrienden ergens boven de oceaan in een Duitse Zeppelin met als eindbestemming Brazilië. Onder de passagiers vinden we misdaadschrijfster Agatha Christie en danseres Josephine Baker terug. Wat een rustig reisje moest worden ontaard al snel in chaos als één van de tien nazi's die een belangrijk document bewaken het loodje legt. De overige negen fascisten vergaat het al niet beter, in minder dan een zucht gaan ze hun collega achterna. Allen werden ze op een gewelddadige wijze omgebracht. Wat is er aan de hand? Agatha en Govert rennen van hot naar her om het mysterie op te lossen, hierdoor belanden ze in de meest absurde situaties, maar de geheimzinnige doder laat niet snel in zijn kaarten kijken. Als er dan ook nog een bom aan boord wordt aangetroffen is het hek helemaal van de dam. Scenarist

http://i.imgur.com/0hszvI5.jpg

Yann trekt weer alle registers van zijn kunnen open. Schotelt ons nazi's, joodse spionnen en een bij de nazi's geïnfiltreerde communist voor. Allemaal nogal zware thema's die ons in de maag worden gesplitst, maar Yann weet het uitstekend te brengen door het geheel te overgieten met een sausje van pikzwarte humor. Niets of niemand wordt gespaard zelfs Adolf Hitler wordt meermaals door de mangel gehaald. Tekenaar Verron, inderdaad die van Bollie en Billie, zet zijn beste beentje voor en brengt het scenario schitterend in beeld. Zijn figuren lijken uit het kader te springen en zijn decors zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Dankzij uitgeverij Arcadia wordt dit pareltje voorgoed aan de vergetelheid ontrukt. WG.

http://i.imgur.com/1vyqDSZ.jpgDit is een recensie van een gebruiker.