stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De verloren verhalen van Lemuria 1 De bergen van Moran


Als je dit album ter hand neemt kan het niet anders of je moet aan Storm denken. Realistische olieverftekeningen in een sciencefiction decor en als hoofdfiguren een man, een knappe vrouw en een gekleurde alien. Pas de kleuren en namen aan van de hoofdfiguren en je waant je op Pandarve.

Dit is echter een nieuwe reeks van Sytse Alegra en de Indonesiƫr Apriyadi Kusbiantoro, zeg maar Apri. Voor Apri is het zijn stripdebuut op de Europese markt.

Lemuria is een verloren beschaving hier op onze aarde van ver voor onze jaartelling. Eind jaren zeventig wordt er een grot ontdekt in de Himalaya met daarin tal van voertuigen, en dan springen we terug naar Lemuria. We maken kennis met Russ, een geadopteerde jongen die voor het eerst mee mag gaan vissen op de gevaarlijke oceaan. Hij leert al vlug de gevaarlijke dieren en wilde natuurkrachten kennen maar wordt dan ontvoerd door Centauri, een volk van Alpha Centauri die met hun ruimteschepen op zoek is naar voldoende slaven. Op het ruimteschip maakt hij kennis met Carp, die ook door de Centauri gevangen is genomen, samen proberen ze te ontsnappen. Dit verhaal wisselt regelmatig met het verhaal van Cyann, een slavin die het leven red van een rijke jongen en door zijn ouders wordt vrijgekocht. De slavenhandelaar wil haar echter niet laten gaan en probeert haar terug in handen te krijgen.

De tekeningen van Apri spreken voor zich en zijn echt wel voer voor Stormfans. Het is een eerste deel dus we moeten nog kennismaken met de personages en de wereld die Alegra ons wil voorspiegelen maar dit alles is wel veelbelovend voor de toekomst. Het is nog niet zo goed als Storm, maar die reeks moest ook eerst groeien.

Normaal gezien krijgen we binnenkort het tweede deel voorgeschoteld waarin we hopelijk meer te weten komen over Lemuria en waarom deze beschaving is verdwenen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.