stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Blake en Mortimer 7 Het raadsel van Atlantis


Professor Mortimer brengt enkele weken vakantie door op het eiland San Miguel van de Azoren Archipel. De Azoren worden beschouwd als een overblijfsel van Atlantis. De Griekse denker Plato zei hierover dat het in de diepten van de Atlantische oceaan verdwenen zou zijn. Mortimer doet een merkwaardige ontdekking en schakelt kapitein Blake in om hem te helpen. Samen gaan ze naar ‚het hol van de duivel’. Er doen er de meest fantastische verhalen over de ronde. Mortimer daalde af in de afgrond en ontdekt er gallerijen, reusachtige zalen en watervallen. Ook vind hij er een merkwaardige en onbekende steensoort. Hij stelde vast dat het radio actief was. Als er wordt ingebroken in Mortimers huis beginnen ze eerder met hun onderzoek. Ze weten niet dat schurk Olrik zich onder de leden van het onderzoeksteam bevindt. Wanneer Blake en Mortimer opgesloten worden in de rotsformatie zijn ze genoodzaakt een andere uitgang te zoeken. Ze komen tot de ontdekking dat er een hele futuristische ondergrondse maatschappij is in de rots. Het blijkt het overblijfsel te zijn van Atlantis.

Weer zijn zowel het verhaal als de tekeningen van Edgar P. Jacobs. Ik vind het een erg goed verhaal. Het verveelt geen moment en is spannend tot op de laatste pagina. Leuk vind ik ook dat Jacobs op een paar pagina’s terug grijpt naar zijn eerste strip: ‚De „U” straal’. Er komen namelijk ook prehistorische beesten en planten in voor. Maar het is geen hoofdlijn in het verhaal. Het blijft dus origineel.

De tekeningen zijn ook weer als vanouds erg goed getekend.

Blake en Mortimer op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.