Recensie

Halloween Blues 1 De voorspelling
2 Ik schrijf u uit Gettysburg
3 Andermans herinneringen
4 Verdwijnpunten
5 Zoekgeraakte letters
6 Sweet Loreena
7 Remake


Deze serie in zeven delen gaat over politie-inspecteur Forester Hill. Hij is net vrij gesproken van de moord op zijn vrouw Dana, een beroemde actrice. Zelf weet hij niets meer van het incident. Het enige wat hij nog weet is dat hij haar verminkte lichaam heeft gevonden. Hij twijfelt zelf aan zijn onschuld. Hij ziet nog steeds de geest van Dana in zijn huis rond waren. Terwijl Forester weer aan het werk gaat geeft de geest van Dana sarcastische opmerkingen op zijn zaken.

Elk album is een op zichzelf staand verhaal. De albums kunnen dan ook door elkaar gelezen worden. Hoewel ik wel aanraad om het eerste deel als eerste te lezen en het laatste deel als laatste.

In deel 1; ‚De voorspelling’, dient de jonge Millie zich op een koude winternacht aan bij het ouder echtpaar Lou en Vera Carrington. Ze wordt liefdevol opgenomen. Het blijkt dat ze voorspellende gaven heeft. Ze voorspelt dat John Rother wordt doodgereden. Als dit ook daadwerkelijk gebeurd gaat zijn vrouw June naar Hill om raad te vragen. Hill en Rother waren vroeger samen in het leger.
Dit deel vind ik een beetje voorspelbaar.

In deel 2; ‚Ik schrijf u uit Gettysburg’, ontsnapt Enola Morrison na het lezen van een artikel in de krant uit het gesticht. Het artikel gaat over een aantal brieven, geschreven door generaal Robert Lee, die voor een recordbedrag geveild zijn. De generaal schreef deze brieven aan zijn vrouw ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog in augustus 1863 tijdens de slag bij Gettysburg. Deze brieven waren in het bezit van Clark de man van Enola.
Ik vind dit een erg origineel verhaal.

In deel 3; Andermans herinneringen’, wordt Nicole Duval vermoord terwijl ze met haar dochter een boottochtje maakt. Fiona Offerman vindt een fotoalbum met foto’s waarvan ze niet herinnert dat ze zijn genomen. Ook zegt ze nooit op de plaatsen waar de foto’s genomen zijn te zijn geweest. Ze roept de hulp van Hill in om het uit te zoeken.
Ook dit is weer een goed verhaal.

In deel 4; ‚Verdwijnpunt’, is Ruth zwanger van de zoon van Lawrence en Georgia Hawthorne, de groot grondbezitter en industrieel. Maar zijn ouders willen dat hij trouwt met Samantha Rhodes. Ze besluiten Ruth te vermoorden, maar Ruth hoort het en slaat op de vlucht. Forrester komt in een café Debbie tegen. Zij correspondeert met de ter dood veroordeelde Clayton Joyce. Hij zit vast voor de moord op zijn vrouw. Hij beweert onschuldig te zijn. Debbie gelooft hem en roept de hulp in van Hill.
Dit vind ik verre weg het beste album uit deze reeks.

In deel 5; ‚Zoekgeraakte letters’, wordt bij de posterijen een envelop met een brief gevonden. Het adres is met uitgeknipte letters op de envelop geplakt, maar de letters met de naam en het adres hebben los gelaten. Wanneer Hill de envelop opent blijkt er een brief in te zitten van een ontvoerder die losgeld vraagt. De politie zet alles op alles om het meisje te vinden.
Ik vind dit een leuk en origineel verhaal.

In deel 6; ‚Sweet Loreena’, wordt Loreena aangevallen door een spookridder.
Veel meer zal ik er niet over vertellen want het verhaal is al zo voorspelbaar. Wel leren wel iets meer over de moord op Dana.

In deel 7; ‚Remake’, wordt in het bos een lijk gevonden. Hij had een briefje met de naam en het adres van Hill en een foto van Dana bij zich.
Dit album steekt weer heel goed in elkaar.

Ik heb me erg vermaakt met het lezen van deze reeks, hoewel de kwaliteit van de verhalen per album erg verschilt. Deel 4 en deel 7 vind ik de beste verhalen. Waar ik wel een beetje in teleur gesteld was is dat het zoeken naar de moordenaar van Dana niet over de hele serie verspreid wordt. Je ziet wel dat Hill zich afvraagt wie het zou kunnen gedaan hebben. Op een gegeven moment zien we hem wel met Dana’s politie dossier zitten, maar hij neemt in geen enkel album het initiatief om actief te gaan zoeken naar de moordenaar. Jammer.

De scenario’s zijn van Jean-Claude Smit Le Bénédicte, beter bekend onder de naam Mythic. Hij heeft ook twee Natasja verhalen geschreven. Verder zou je hem kunnen kennen van de ‚Aryanne' en ‚Rubine’ strips.

Het tekenwerk is van Zbigniew Kasprzak, beter bekend onder de naam Kas. Hij heeft niet zoveel strips op zijn naam zijn, maar een andere reeks van zijn hand is ‚Hans’. Kas heeft een mooie realistische tekenstijl die mij wel bevalt. Hij heeft ook veel oog voor details.

Het is zeker een serie die ik kan aanraden.

Halloween blues op Ratatouille TV



Dit is een recensie van een gebruiker.