stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arman & Ilva (Sherpa) 10 De perfecte kringloop
11 De ethiek van Xorxoz
13 Het spoor dat verdween


genre: mysterieverhalen of psychologische novelles met een thriller- en sciencefictionsfeertje

De serie 'Arman & IlvaĆ¢' wordt tot de Nederlandse stripklassiekers gerekend, maar ik had er tot voor kort nog geen letter van gelezen. Van de oorspronkelijke 16 strips werden er onlangs drie opnieuw uitgegeven. Drie prachtige herdrukken, ruim voorzien van nadere informatie over de auteurs en hun werk. Ik ben begonnen met de verhalen en pas daarna aan de toegevoegde informatie. Het heeft geen zin om in herhaling te vallen en ik kan bovendien nog wijzen op de recensie betreffende deze stripserie op de website van Zozolala. Ik hou het daarom kort.

Een stripserie die NU geschreven zou kunnen zijn, met verhalen die in de eerste plaats als BIJZONDER kunnen worden aangemerkt. Bijzonder zijn ook de tekeningen, waarbij vooral de gezichtsuit-drukkingen opvallen, die altijd overtuigend zijn.
De verteltrant is traag en ik weet niet waarom dat niet irriteert. Ik denk dat, behalve de originaliteit van de verhalen, het de sfeer is die de tekortkomingen in de vertelling compenseert. Die sfeer zou ik omschrijven als een beetje spannend, een beetje mysterieus en een beetje onwerkelijk. Die beetjes bij elkaar geven de strips een zekere geladenheid. Opvallend is het aantal onsympathieke vrouwen dat in deze drie albums te vinden zijn.

Strips voor stripliefhebbers.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.