stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Sigmund 25 Vijfentwintigste sessie


http://i.imgur.com/7EFZ7V9.jpg

Onze hedendaagse wereld slaat op hol! Alles moet steeds beter en sneller het individu telt niet meer mee. Hierdoor belanden diegenen die de ratrace niet meer aankunnen in een spiraal van depressies of een burn-out. Als je huisdokter je problemen niet langer meer kan oplossen via een flinke dosis antidepressiva stuurt hij jou ten einde raad naar een psychiater. In de volksmond ook wel een zielenknijper genoemd. Die over het algemeen het beste en het slechtste in ons naar boven weet te halen. Maar wee diegenen die in de handen van strippsychiater Sigmund terechtkomen. Een kleine opdonder die met één oogopslag de losers weet te scheiden van hen die eventueel tegen hem in opstand kunnen komen. Net op die losers heeft hij gemunt. Ben je een beetje depri of voelt men zich niet goed in zijn vel dan is er wel dit bezig baasje dat je verder kopje onder duwt. Sigmund geeft namelijk geen zier om je geestelijke toestand. Het enige wat telt, is zijn bankrekening verder spekken. Hoe meer je weerkeert hoe hoger zijn banksaldo. Hij schuwt hiervoor geen enkel middel. Gaande van je uitschelden, euthanasie aanbevelen of gewoon de patiënt toeblaffen dat hij moet ophoepelen. Als hij dan op een dag een therapierobot toegestuurd krijgt met de naam SHRINK. E kan zijn geluk niet meer op. Zeker niet als hij door de maker van de robot professor Capek van Pavados Robotica erkent wordt als de bekendste psychiater van Nederland met een enorme expertise. Samen met deze testrobot oefent Sigmund zijn praktijk uit. Niet echt een doorslaand succes blijkt al snel. De robot behandelt de klanten met respect, spreekt Sigmund tegen en geeft vakkundig advies. Sigmund gaat hierdoor helemaal door het lint en krijgt een black-out.

http://i.imgur.com/SaMk62h.jpg

Als de robot hem naderhand therapie voorschrijft gaat er ergens bij Sigmund een lichtje branden. Na diepgravend onderzoek op het internet ontdekt hij dat Pavados Robotica een nepfirma is en dat hij er ingeluisd werd door zijn patiënten. Zij wilden via de robot Sigmund omscholen tot een warme en meevoelende therapeut. Eens dit alles opgelost is gaat Sigmund leven weer zijn gewone gang met als motto: Er is maar één Sigmund. Tekenaar van dienst is Peter de Wit die na vijfentwintig albums nog steeds verrassend en vernieuwend uit de hoek weet te komen. Hij heeft Sigmund perfect in de vingers en weet dit chagrijnige baasje steeds opnieuw op te zadelen met de vreemdste patiënten. Dit album bevat een selectie uit de stroken die van 27 juni 2014 tot 10 augustus 2015 in de Volkskrant zijn gepubliceerd. WG.

http://i.imgur.com/2zZ8PsN.jpg

Dit is een recensie van een gebruiker.