stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Johnny Goodbye 7 De stille ster


Het is eind jaren 20. Johnny Goodbye en Howdy zijn privé-detectives. Ze hebben geen belangrijke opdrachten. Alleen een poes die opgespoord moet worden. Wanneer de bazin van de poes niet wil betalen voor de terug gebrachte poes zitten Johnny en Howdy op zwart zaad. Als ze gebeld worden door de beroemde actrice Clara Bara springen ze een gat in de lucht. Maar nog voor ze een voorschot hebben kunnen vragen wordt Clara ontvoerd. Al snel blijkt dit een ongewone ontvoering te zijn.

Het verhaal is van Martin Lodewijk. Die kennen we natuurlijk allemaal van ‚Agent 327’. Ook dit album staat bol van de humor. Het is vooral slapstick humor in dit album. Ik vind het super grappig. Er zijn ook veel bijrollen voor bekenden weg gelegd. Zo zien we Charlie Chaplin, de dikke en de dunne, King Kong, Cecille B. de Mille, Marlène Dietrich en Harold Lloyd.

De tekeningen zijn van Dino Attanasio. Hij is ook bekend van ‚Spagetti’ en hij heeft ook meegerekend aan ‚Bob Morane’. Hij maakt karikaturen van de personages. Dat versterkt de humor in de tekst.

Ik vind dit een goed geschreven en leuk getekend album.

Johnny Goodbye op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.