stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

All-New X-Men (Standaard) 1 Deel 1


Het ondenkbare is gebeurd: Scott Summers (Cyclops) heeft professor Xavier vermoord. Cyclops gelooft niet langer dat mensen en mutanten vreedzaam kunnen samenleven en heeft zich, samen met Emma Frost en Illyana Rasputin, afgescheurd van de X-men en zich bij Magneto gevoegd. Samen speuren ze de aardbol af naar mutanten, om hen uit de klauwen van de mensheid te redden.

Ondertussen leidt Wolverine de resterende X-men (Storm, Kitty Pride, Beast, ...). Hank McCoy (Beast) voelt zijn einde naderen. Hopeloos als hij is, ziet hij nog maar één oplossing: de Scott Summers van deze tijd confronteren met de Scott Summers uit de begindagen van de X-men. Gelukkig heeft Marvel met Reed Richards ook een soort Professor Barabas rondlopen en is tijdreizen geen probleem... Beast keert dus terug naar het verleden en haalt de originele X-men (Iceman, Angel, de toen nog levende Jean Grey, de toen nog niet van een blauwe vacht voorziene Hank McCoy en de nog-niet-professor-X-moordenaar Scott Summers) naar deze tijd. Je krijgt dus 3 X-men teams voor de prijs van één comic...

http://i.newsarama.com/images/i/000/097/010/original/allnewxmencombinedx_02.jpg?1364330785

U merkt dat enige voorkennis toch wel wonderen doet om in het verhaal in te duiken. Deze comic was één van de nieuwe reeksen in de Marvel Now!-relaunch uit 2012. Bedoeling was om nieuwe lezers een startpunt te geven, maar voor de leek zal het toch wellicht niet al te makkelijk zijjn om alles aan elkaar te knopen. Overigens: Marvel Now! is inmiddels al opgevolgd door Secret Wars...

Gelukkig staat Brian Michael Bendis aan het roer. Hij is al jaren de sterkhouder van Marvel, en weet als geen ander dat een reeks staat of valt met sterke personages en de relatie tussen deze personages. Verwacht je dus wel aan actie - het is tenslotte een superheldencomic - maar ook aan sterke dialogen en karakterontwikkeling.
Combineer daarbij de supergetalenteerde Stuart Immonen, en je krijgt een steengoeie reeks.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.