stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Sigmund 25 Vijfentwintigste sessie


Onze favoriete psychiater is terug met een nieuwe portie therapieën om ons dagelijks leed te verzachten.

Net zoals altijd zijn er terugkerende thema’s, zoals de bezoekjes van hypochonder Balthus, de versierpogingen van Sigmund op café, het uitwaaien in de natuur, en natuurlijk nu en dan een therapeutische sessie. Waarbij het me blijft verbazen dat Peter De Wit grappig uit de hoek kan blijven komen over hoe Sigmund toch maar weer een blauwtje oploopt op café.
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/stripinfo/sigmund 25 3.jpeg.jpeg
Doordat Sigmund dagelijks in enkele kranten staat kan De Wit ook inspelen op de actualiteit, zo zijn er stroken die handelen over de aanslag op Charlie Hebdo of de aardbevingen in Groningen, zelfs de vluchtelingencrisis passeert al de revue.
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/stripinfo/sigmund 25 2.jpeg.jpeg
Daarnaast zijn er ook de langere reeksen aaneensluitende gags over kunst en shrink-e.
Shrink-e verdient wel een speciale vermelding want deze robot is een therapie-robot. Hij wordt naar Sigmund opgestuurd om getest te worden in een echte therapeutische omgeving. Dit leidt tot hilarische grappen, en meer en meer neemt shrink-e het voortouw, maar wie zou die robot toch hebben opgestuurd?
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/stripinfo/sigmund 25 1.jpeg
Dit alles wordt gekruid met de nodige pittige one-liners of filosofische mijmeringen waardoor we na deze lachsessie weer wat positiever in het leven staan! Al is het maar dat wij minder te beklagen zijn dan de patiënten van Sigmund!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.