stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Voetbalgek! 10 Deel 10


Voetbal en strips, het is een huwelijk dat wel meer wordt aangegaan. Volledige reeksen zijn erop gebaseerd met afgeronde verhalen, af en toe eens een enkel album uit een reeks zoals bij Sammy of Suske en Wiske.

Franquin was bij de eersten om ook gags te maken die over voetbal handelden. Ton die reeds in de 3e gag aan Tineke moet uitleggen hoe hij na een onnavolgbare dribbel de bal maar voor het inleggen had en plots geveld werd door een kramp. Of doelwachter Guust die, uitgedost met obligate slobbertrui en pet, tot aan zijn middel in een plas staat.

Nog vroeger voerde Franquin ene Wouter Kuit ten tonele, die een combinatie op de mat toverde om Hazard en De Bruyne jaloers te maken. Vergeet video-analyses, neem plaat 18 van De roof van de marsupilam als U Uw ploeg iets wil bij brengen.

Dat opzet wordt in Voetbalgek! geenszins nagestreefd. Alhoewel we gag na gag krijgen die gerelateerd is aan het voetbal, gaat het toch eerder om verkeerd aflopende situaties. Scheidsrechter, trainer, supporter of speler, iedereen krijgt wel een veeg uit de pan.

De humor is universeel, je moet niets van voetbal afweten om het hele album door een glimlach te houden. Opzet geslaagd dus, en dat al 10 albums lang.

De tekeningen van Olivier Saive zijn eenvoudig, wat karikaturaal soms. Helemaal wat je kan en mag verwachten bij dit soort gags.

Onvermijdelijk dringt zich de vergelijking op met die andere voetbalgagstrip: Pinanti United. Het grafische aspekt is bij Charel Cambré veel beter uitgewerkt. Bovendien is de humor ook veel verfijnder, maar hier helpt het wel om over een dgelijke dosis kennis over het voetbalweredje te beschikken. Dat is bij Voetbalgek! dus niet zo.

Wie een half uurtje ontspanning wenst is met Voetbalgek! aan het juiste adres.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.