Recensie

Pulpman 17 Deel 17


Soms dekt een vlag de lading volledig. Dit is ook het geval met het tijdschrift Pulpman. De verschijningsfrekwentie is nogal onregelmatig, dus van maand- of weekblad kan geen sprake zijn.

Fred de Heij laat zich weer van zijn beste kant zien in, jawel, pulp de luxe.Naast afgeronde verhalen, zoals De verloofde van Frankenstein staan er in dit alweer 17e nummer van Pulpman ook fragmenten (Claire Dewitt) en enkele korten probeersels die de Heij maakte als sollicitatie voor de Italiaanse uitgever Bonelli: Tex Willer, Martin Mystère en Dylan Dog.

In vrijwel alle verhalen loert er om de hoek wel een erotische scene. Hoewel, laat het ons maar open en blote sex noemen. Er staat dan ook een 16+ als waarschuwing op de cover.

Alle verhalen zijn getekend door Fred de Heij, maar toch blijft er wat variatie bestaan, en dat is maar goed ook, want anders zouden de kleine 150 pagina's gaan vervelen. Doorgaans is zijn stijl volledig aangepast aan dit type werk. Maar bij Dylan Dog kon ik vergelijken met wat ik door andere tekenaars in de échte reeks is gemaakt en dan was het in Pulpman toch een ontgoocheling. Van zodra personnen niet meer stilstaan maar in beweging zijn heeft de Heij toich een probleem. Euh... enkele soorten bewegingen niet te na gesproken natuurlijk...

http://www.michaelminneboo.nl/wp-content/uploads/Pulpman_jinek.jpg

Moet U dit aanschaffen? Alleszins niet voor aan lagere school kinderen onder de boom te geven. Maar als U van het genre houdt is het zeker niet slecht. Leesvoer evenwel, geen stripklassieker.

Uitgeverij Xtra biedt nu voor geïnteresseerden een interessante deal: de voorbije 16 nummers voor € 99, wat ongeveer 2/3 van de normale prijs is. Met mondjesmaat consumeren is dan toch wel aangeraden, op gevaar af dat men mij deze uitdrukking in dit verband kwalijk neemt.

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.