stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Superman: De oogst 1 Superman: De oogst


De Amerikaanse superheldenstrips beleven hoogdagen in ons taalgebied. Niet enkel zijn er de 4 Marvelhelden die Standaard Uitgeverij ons maandelijks voorschotelt, ook RW Uitgeverij blijft niet bij de pakken zitten.

In een bijzonder verzorgde hardcover werden 6 afleveringen uit het Supermanepos gebundeld. Het gaat om de Amerikaanse Action Comics 800 tot en met 805, allemaal op scenario van Joe Kelly.

https://babblingsaboutdccomics3.files.wordpress.com/2015/04/act_805_001.png

Het merendeel van het tekenwerk is van Pascual Ferry, maar ook Tom Raney en Tom Derenick nemen een aflevering voor hun rekening, waarbij de intensiteit het hoogst is in het werk van deze laatste.

Het titelverhaal van deze bundeling, De oogst, beslaat 4 delen (802-805) en is een vervolg op deel 801, Zaaien.

De US worden aangevallen door metaterrorisme waarbij latente metagenen geaktiveerd worden door geel zonlicht. Om dit te verhelpen slaan Superman en President Lex Luthor de handen in elkaar om de zon rood te maken. Dit was net wat de grote boosdoener in deze afleveringen wou en de negatieve effecten van het rode licht zorgen voor meer kwaad dan goed.

Superman kan enkel nog proberen te overwinnen door de hulp in te roepen van zijn vroegere tegenstanders, die door zijn toedoen opgesloten zijn in een door iedereen wat vergeten ruimtegevangenis.

Het verhaal draait er uiteindelijk op uit dat wie je bent, en wat je wordt in het leven, soms van kleine factoren af zal hangen. Dat is in zekere zin ook wat in het eerste verhaal de teneur is. In Heldenreis (Action Comics 800) vertelt Kerry hoe Superman Superman geworden is. Hij was immers ook ooit een ukkie. Om de misdaadbestrijder te worden die hij is heeft ook hij een weg afgelegd. Veel mensen spelen daarin een rol, veel situaties stalen zijn karakter en wil. Om uiteindelijk te worden tot iemand die zelf een inspiratiebron is voor anderen.

Je oogst wat gezaaid wordt en hoe je met het gewas om springt. Boerenwijsheid. Met de nadruk op wijsheid.

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.