stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Minions 2 Evil panic


Wie kent ze niet, de gele wezentjes die Gru uit de hoofdrol van Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me) hebben geduwd en de wereld ondertussen hebben veroverd met hun onbeholpen voorkomen?

Dat deze strips een verkoopsucces zijn, stond volgens mij bij voorbaat vast (hoewel het er natuurlijk van afhangt hoe groot de verwachtingen zijn). Zowat alle kinderen smelten immers weg voor deze alleraardigste creaturen en ik heb dan ook al verschillende winkelkarren gezien waarin dit exemplaar lag. Of de inhoud de moeite is, is een andere vraag.

De afgebeelde grappen zijn voor de jeugd amusant en worden wel degelijk gesmaakt, al was het maar omdat de gele wezentjes momenteel zo goed in de markt liggen. Door het feit dat de gags alle tekstloos zijn, is de strip zeker geschikt voor een grote doelgroep. Dat het album er niet enkel is voor de allerjongsten blijkt uit de reacties van m’n oudste zoon (15 jaar). ‘Zalig!’ en ‘Er staan echt machtige dingen in.’ zijn er maar enkele. Feit is dat ik moeite moest doen om hem terug aan z’n studies te krijgen.
Toch even meegeven dat ik als volwassene iets minder enthousiast was. Er zitten inderdaad een aantal spitsvondigheden in, maar het is vooral slapstick natuurlijk en dat hebben we toch al vaak gezien.

Eerlijk is eerlijk: de gekozen tekenstijl ligt me niet. Een karikaturale weergave van deze gekende animatiefiguurtjes is niet echt wat ik zou gekozen hebben. Ik had deze wezentjes veel liever gezien in hun ‘normale’ voorkomen. Nu lijkt het teveel op snel neergekrabbeld bandwerk. Ook ben ik ontgoocheld over de erg sobere uitwerking van de decors, hoewel dit als voordeel heeft -in combinatie met de woordloze gags- dat ook de erg jonge lezers volop zullen kunnen genieten van de strip. Enfin, de jeugd in huis heeft er duidelijk veel minder problemen mee, en dat is nog steeds het belangrijkste!

Besluit: goed leesvoer voor een grote schare fans en waarschijnlijk een goed idee om onder de kerstboom te leggen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.