stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Shadow banking 2 Het raderwerk


Met deze reeks hebben we er een economische thriller van formaat bij gekregen, al het goede wat ik had verwacht na het eerste deel is alleen maar versterkt. Helaas is ook het belangrijkste minpunt hetzelfde gebleven.

Het verhaal dat Corbeyran en Bagarry ons voorschotelen is een ideale mix van realiteit (de economische crisis) gemixt met wat complottheorieën, en overgoten met een portie geweld en duiding! Want je krijgt niet alleen een spannend verhaal voorgeschoteld, je krijgt ook een hoop uitleg over hoe de economische crisis in 2008/2008 is ontstaan. De auteurs schotelen je dan wel wat economische termen en financiële spitstechnologie voor, maar dit maakt alles voor mij eigenlijk veel geloofwaardiger, al vraagt het wel een beetje inspanning natuurlijk.

Het grote minpunt van deze reeks zijn de tekeningen van Chabbert. Ok de man kan wel tekenen, zeker zijn decors zijn meer dan ok, en ook de lichamen zijn wel anatomisch juist, maar er straalt geen passie en gevoel van de tekeningen. Ook de inkleuring helpt Chabbert niet vooruit.

Het hoofdpersonage Mathieu Dorval is geen Largo Winch, die stort zich resoluut in het avontuur en weet van aanpakken. Mathieu is misschien wat realistischer en doordeweekser, gelukkig kan hij rekenen op zijn vriend Skull, een hacker anders had hij al in het eerste deel het loodje gelegd!

Mathieu werkt voor de ECB (Europese Centrale Bank), zijn mentor had in het vorige deel een USB-stick in handen gekregen met belangrijke info. Maar nog voor hij die echt had kunnen uitpluizen had hij “zelfmoord” gepleegd. Mathieu vond dit verdacht en kon de hand leggen op de USB-stick. Met de hulp van Skull kon hij al een deel van de data ontcijferen, maar hij kwam zelf in nauwe schoentjes te zitten toen hij werd beschuldigd van handel met voorkennis. Mathieu dook onder bij Skull om zijn onschuld te bewijzen, maar naast de politie zitten er ook huurmoordenaars achter hem aan.
Skull kan Mathieu niet meer verder helpen, maar heeft wel contacten die Mathieu verder zouden moeten kunnen helpen. Daarvoor met Mathieu naar Barcelona trekken, maar de vijand zit dichter dan hij wil geloven!

Kortom een prachtig verhaal met gemiddelde tekeningen. Dit is verplicht leesvoer voor mensen die houden van stevig onderbouwde actieverhalen in de lijn van Largo winch en Milan K.!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.