Recensie

Commando Kerstman 1 Reddingsoperatie


Als je een strip van uitgeverij strip2000 ter hand neemt weet je al dat je een gezonde portie kolder mag verwachten. Nu we volop in de kerstperiode zijn laten ze “commando Kerstman” op ons los.

Dat commando bestaat uit 4 rendieren van de Kerstman:Tornado, Komeet, Donder en Furie (Rudolf ontbreekt), die samen met de gnoom Gudmund op onderzoek trekken om de ontvoerde Kerstman terug te vinden. Op hun tocht hebben ze allerhande vreemde ontmoetingen. Zo belanden ze in de grot van Meli en Melo, een vlinderjagende tweeling. Ontmoeten ze de Yeti, een roedel wolven en Tango, een eekhoorn die wil vliegen. Ieder rendier heeft ook zijn typische eigenschappen, maar Tornado steekt er toch met kop en schouders boven uit als echte comic-nerd loopt hij rond in Superman T-shirt en neemt hij zelfs een green lantern mee op tocht!

Dit leidt natuurlijk tot hilarische momenten, let ook op de achtergrond waar er ook de nodige grappen opduiken. Dit is een album dat niet in je collectie mag ontbreken als je houd van de absurde humor van Cromheecke (Tom Carbon en Taco Zip). Ook de tekenstijl gaat volledig mee in die stijl!

Het is van “lieve kerstman” geleden dat ik nog zo gelachen heb met kerstmis, wat een leuke afwisseling is met de zoveelste herhalingen van Sisi, home alone en andere kerstfilms!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.