stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Angel Wings 2 Black widow


Hugault en Yann hebben in een korte tijd naam gemaakt met hun vliegtuigstrips. In tegenstelling tot klassieke reeksen zoals Buck Danny krijgen we niet alleen veel spetterende vliegtuigscènes voorgeschoteld, Yann voorziet zijn helden altijd van een tumultueus verleden dat een extra toets heeft aan het verhaal. Hugault van zijn kant weet de vliegtuigen perfect neer te zetten, brengt de actie schitterend in beeld en kan mooie vrouwen tekenen (al zullen die wel allemaal met rugproblemen te maken hebben als ze wat ouder worden). Ook met deze Angel wings dopen de auteurs hun pennen weer gretig in deze pot.

In het eerste deel konden we al kennis maken met Angela Mc Cloud, een mooie WASP. Een vrouwelijke pilote dus die met haar DC-3 dakota vracht moet leveren aan het front in Birma tijdens de tweede wereldoorlog. Dit verloopt niet van een leien dakje omdat de route over de Himalaya leidt en voortdurend wordt aangevallen door Japanse vliegtuigen. Ze kon met haar gehavende vliegtuig echter landen op een vliegveld van de Burma Banshees, een eskadron jagers dat een beruchte reputatie heeft.

Angela valt voor de charmes van Rob, een macho piloot die zijn vliegtuig Lucky Jinx heeft gedoopt naar de Hollywoodactrice Jinx Falkenburg. De concurrentie wordt groter voor Angela als Jinx met haar groep tijdens een tour langs het front een noodlanding moet maken op het vliegveld van de Burma Banshees. Als Robbie kort daarna tijdens een missie wordt neergehaald en achter de vijandelijke linies verzeild raakt, achtervolgt door de Japanners lijkt Angelas wereld helemaal in te storten.

Naast dit verhaal blijkt Angela ook nog met een trauma te worstelen. Haar zus Maureen kwam om het leven toen ze als pilote een schietschijf moest voortrekken als oefening voor de piloten. Een piloot moet met scherp op haar vliegtuig hebben geschoten en zo haar vliegtuig hebben neergehaald. Was dit een tragisch accident of was er meer aan de hand? Dit onderzoek leidde Angela helemaal naar Birma.
Daarnaast blijken de Japanners altijd goed op de hoogte te zijn van alle aanvallen van de Burma Banshees, zou er een verrader in de basis zitten?

Kortom een Yann brengt ons een meeslepend meervoudig verhaal zoals we hem kennen van zijn vorige geslaagde projecten met Hugault (Nachtuil, Edelweiss), alle pionnen staan op het bord voor een prachtige finale in het afsluitende derde deel!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.