Recensie

Feminax & Walkurax 1 Feminax & Walkurax


Dit album is deel 11 uit de parodiereeks. Zoals je misschien al kunt raden is dit een parodie op Asterix. We bevinden ons in het jaar 38 voor Christus. Heel Germania is bezet door mannen. Héél Germania? Nee!! Een klein, door taaie Germaanse vrouwen bewoond vrouwendorpje aan de Rijn blijft moedig weerstand bieden.

Het verhaal gaat over dit dorp en hun inwoners. Experimentax, de uitvindster van het dorp, heeft een vliegmachine uitgevonden. Wanneer Oropax, de oma van het dorp, per ongeluk door de Romeinen wordt aangezien voor Experimentax wordt ze door hen ontvoerd. Als ook nog eens de onzichtbaarheidshelm wordt gestolen krijgen Feminax en Walkurax het er druk mee.

Het verhaal is van Franziska Becker. In 1977 verscheen de eerste cartoon van Becker in het tijdschrift Emma. Ze beweegt zich voornamelijk in feministische kringen. In 1988 kreeg ze de Max-und-Moritz-Preis. In 2012 kreeg ze de satireprijs Göttinger Elch en in 2013 kreeg ze de Wilhelm-Busch-Preis. Beckers talent is dus duidelijk erkend.

Ik vind dit een erg grappig album. De parodie op Asterix is erg leuk. Zo heeft Obelix altijd een menhir bij zich. Hier heeft Walkurax een hele grote taai-taai bij zich. Hoewel de hele feministische inslag van die tijd een beetje achterhaald is heb ik vaak moeten grinniken om de grappen.

Één klein minpuntje is dat het album slecht gelijmd is. Maar verder is het zeker een aanrader.

Feminax & Walkurax op Ratatouille TV



Dit is een recensie van een gebruiker.