stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De waters van Dodemaan 1 Het schaakbord van de rat


De sciencefiction reeks “De waters van dodemaan”, die in 10 delen verscheen tussen 1986 en 2000, is naar mijn idee een meesterwerk dat op deze site niet onvermeld mag worden.

In deze wereld, die weergaloos door tekenaar Adamov in beeld is gebracht en op een beklemmende en meeslepende manier wordt verteld door schrijver Cothias, gebeurt veel en lijkt alles mogelijk. Er is sprake van een wereld in verval met grote dreiging (schaarste van water na een nucleaire ramp), waar decadentie heerst en een schrijnend verschil bestaat tussen rijk en arm, waanzin hoogtijdagen viert en onder de bevolking kannibalisme plaatsvindt. Overige ingrediënten in dit verhaal zijn een meedogenloze strijd om de macht, veldslagen, tijdreizen en tovenarij. Fantasie en werkelijkheid lopen in deze wereld door elkaar. Alles lijkt mogelijk en voortdurend gebeuren er onverwachte dingen.

De hoofdpersonen in dit epos zijn Jerôme, de prins van Dodemaan, Goliath zijn helper en hun tegenstrever hertog Makil, Violhaine, de dochter van de slager en geliefde van de prins, met haar blinde broer, de raadselachtige Niklaas. Verder speelt Barnabé, dwerg en tovenaar een belangrijke rol.Dit is een recensie van een gebruiker.