stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Bone (Cartoon Books/Image) INT *1 The complete cartoon epic in one volume


De drie neven, Phoney, Smiley en Fone Bone zijn uit hun stad Boneville verjaagd, en in de woestijn terecht gekomen. Hier splitsen hun wegen als ze op de vlucht moeten slaan voor een zwerm sprinkhanen. Elk van hun komt zo op zijn manier terecht in een valei, waar de meest gekke wezens voorkomen. Zo maken we onder andere kennis met Ted, een bladluis, en zijn grote broer, een veel grotere bladluis, de “rat creatures”, domme wezens die alles opeten wat dood of kleiner is, en als laatste ook nog een vriendelijk maar weinig bespraakte rode draak, die Fone Bone meer dan eens te hulp snelt. Op zijn weg door het bos komt Bone een jong meisje met de naam Thorn tegen, die samen in het woud leeft met haar aan koe-racen verslaafde grootmoeder.
Een mysterieuze vijand zit om een nog onduidelijke reden achter de neven aan, en stuurt hele horden rat creatures op het huis in het bos af. Hoe Bone zou bone hieraan ontsnappen?

Bone is een verhaal geschreven in het begin van de jaren negentig. De eerste druk van deze graphic novel was in zwart wit en telde wel 144 blz. Dit is iets wat ze in Amerika niet gewend zijn, want de meeste comics tellen maar een 36 blz inclusief reclame. Toch sloeg dit verhaal aan en na dit eerste verhaal zijn er nog acht graphic novels gevolgd over de avonturen van de neefjes Bone. Op dit moment worden de avonturen van Bone terug uitgegeven en deze keer ingekleurd.
Het verhaal is zeer luchtig en grapig verteld en leest ondangs zijn omvang toch vlot. De afbeeldingen zijn zeer strak getekend en de kleuren zijn zeer levendig.

Als iemand voor de eerste keer zich wil wagen aan een komische Graphic novel dan is dit zeker een aanrader. Voorlopig is deze voor zover ik weet enkel beschikbaar in het engels.
Dit is een van die boeken die een 9,5 op 10 verdient.Dit is een recensie van een gebruiker.