stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alex Senator 4 De demonen van Sparta


Na het succes van het eerste drieluik gaan Valerie Mangin en Thierry Démarez op de ingeslagen weg verder. Het nieuwe avontuur van onze oude held brengt ons dit keer naar Griekenland. En ook dit keer ontmoeten we figuren die al meespeelden in de hoofdreeks Alex, maar dan in een oudere versie natuurlijk.

Alex wordt door keizer Augustus naar Griekenland gestuurd. De keizer wil dat alle Sibillijnse boeken waarin de voorspellingen van de orakels staan, naar Rome worden gebracht. Een gezant die enkele belangrijke stukken uit Delphi ging halen werd echter op een gewelddadige wijze overvallen. Alle sporen leiden, op een overdreven manier, naar Sparta, de stadstaat die zich maar moeilijk kan neerleggen bij de Romeinse heerschappij over Griekenland. Een volwassen Heraklion die we nog kennen uit de hoofdreeks komt naar Alex omdat hij is uitgestuurd om de onschuld van Sparta te bewijzen. Ook Titus en Khephren, de zonen van Alex en Enak zijn weer van de partij. Zij zorgen voor de obligate komische noot.
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/demarez ales senator.jpeg
Zoals het een Martin reeks betaamt zit er natuurlijk wel een geschiedenisles in het verhaal. Want naast het onderzoek, leren we ook meer over hoe de Romeinen te werk gingen om Griekenland te veroveren. In tegenstelling tot Martin vroeger komt het echter allemaal niet belerend over. De tekeningen van Démarez staan ook mijlen ver van de statische klare lijn van Martin, wat ik alleen maar kan toejuichen. Maar in vergelijking met andere moderne reeksen over Romeinen, zoals Apostata, Murena en Adelaars van Rome, is het toch allemaal wat netter en braver.

Ik had het vroeger nooit zo voor Alex, ik vond het wat statisch en veel te veel tekst. Maar deze oude versie kan me veel meer bekoren. Eigenlijk oogt de oude Alex veel frisser dan de jonge Alex die ook nog altijd avonturen beleefd!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.