stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Michel de trouwe hond 2 Michel gaat uit de bol


Wat is dat toch met Strip 2000? Telkens opnieuw blijft men reeksen uit de hoed toveren die ons blijven amuseren.

Michel de trouwe hond vertelt aan de hand van gags die slechts 1 strook beslaan de wedervarigheden van een niet alledaagse hond. Hij kan immers spreken, loopt op 2 poten (benen?) en geniet van een cocktail liggend in zijn massagestoel. Hij is dus eigenlijk vrij menselijk en dat ontlokt hem de opmerking dat er "sommigen zijn die de evolutietrein gemist hebben" wanneer hij een reportage op tv ziet over "klassieke" viervoeters.Het is leuk dat er vaak op eenzelfde thema wordt voort geborduurd. Sneeuw, bij de brandweer, op de kermis, als herdershond... Terugkerende onderwerpen zijn ook de luiheid en honger naar hondenbrokken.

De humor is van het betere soort. Geen gesoffisticeerde grappen of woordspelingen, misschien soms zelfs voorspelbaar, maar als je er een glimlach bij kan onderdrukken zou ik toch eerder die cocktail van Michel willen dan dat glas azijn dat U net op hebt.

Deze reeks verschijnt in het Frans al sinds 2009 in albumvorm. Momenteel staat de teller er op 4. Wij staan er dus nog 2 achter. Laat maar komen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.