stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Asceltis 1 De Oslaanse Citadel


Aan elfjes, kobolden, dwergen en draken geen gebrek in deze 1ste strip van Istin (tekeningen) en Jarry (scenario). Wat eigenlijk een logisch gevolg is van hun samenwerking.
Heel lang geleden leefden de Scents, Kâgnes, Akorenns, Oslanen en de talloze Corgones. Deze verdeelden het continent naargelang hun overwinningen en nederlagen. Hoofdfiguur in deze "fantastische" strip is Elya, van het elfenvolk de Sylven. Zij wordt gevangen genomen door de Oslanen en meegetroond naar de CITADEL, een machtig bouwwerk. Daar maakt ze kennis met een paar dwergen, die onder het juk van de Oslanen leven en haar bevrijden. Samen willen ze ontsnappen met een paar handlangers.
Deze strip is een beetje Lord of the Rings, maar daarom niet minder mooi en spannend. Dit is weer een leuke strip in het genre dat we gewoon zijn van Jean-Luc Istin. Het verhaal zit goed in elkaar, alleen een beetje verwarrend met al die vreemde en rare namen. Op de tekenstijl is niets op aan te merken. Mooi verzorgd en leuk om naar te kijken.
Dit verdient zeker opvolging. Dus volgens mij een aanrader.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.